Home InfoHronika Prevarili osiguranje za 4 mil. din.

Prevarili osiguranje za 4 mil. din.

by redakcija

Protiv sedam osoba podnete su krivične prijave zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili "Dunav osiguranje" za oko četiri miliona dinara.

Osumnjičeni se terete da su izvršili zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave i tako oštetili kompaniju "Dunav osiguranje" za 3.837.137 dinara, saopštila je Policijska uprava Smederevo.

Dvojica radnika kompanije "Dunav osiguranje" – filijale u Smederevu, četvorica radnika "Fabrike šinskih vozila" u Smederevskoj Palanci i jedan privatni preduzetnik osumnjičeni su da su, svako u okviru svojih ovlašćenja, opisa poslova i nadležnosti, falsifikovali prijave šteta u "Fabrici šinskih vozila", izdavali fiktivne račune o popravkama nepostojećih kvarova i sačinjavali lažne zapisnike o proceni štete.

Smatra se da je na osnovu tih radnji osumnjičenih kompanija "Dunav osiguranje", od januara 2010. godine do maja ove godine, u više od 20 slučajeva, priznala i isplatila fabrici šinskih vozila nepostojeću štetu u iznosu od 3.837.137 dinara, navodi se u saopštenju policije.

Krivične prijave su podnete Osnovnom tužilaštvu u Smederevu.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!