Home Zanimljivosti Preminuo Robin Vilijams

Preminuo Robin Vilijams

by redakcija

Poznati američki glumac i komičar Robin Vilijams pronađen je u ponedeljak mrtav u svom domu u Severnoj Kaliforniji i veruje se da je izvršio samoubistvo.

 

Iz odeljenja patologije je saopšteno da sumnjaju da je 63. godišnji Vilijams izvršio samoubistvo, a uzrok smrti je i dalje pod istragom, preneo je Rojters.

Američki mediji navode da je Vilijamsa u stanu pronašla policija i da nije davao znake života.

Vilijams će ostati upamćen po ulogama u filmovima "Dobar Vili Hanting", "Društvo mrtvih pesnika", "Dobro jutro, Vijetname", "Gospođa Dautfajer" i drugi.

Početkom jula, Vilijams je ponovo bio na rehabilitaciji iz preventivnih razloga. U to vreme mediji su izveštavali da je poznati glumac primljen u Centar za rehabilitaciju Hazelden, u Lindstrenu, u saveznoj državi Minesota, gde je trebalo da provede nekoliko sedmica. Glumac se bio dobrovoljno prijavio iz predostrožnosti da se ne bi ponovo odao porocima. Njegov portparol je tada izjavio da Vilijams čini sve kako bi ostao trezan i poboljšao zdravstveno stanje.

Robin Vilijams je godinama bio zavistan od kokaina i alkohola, sve dok početkom 1980-ih nije rešio da prekine sa lošim navikama.

Uspeo je da ostane "čist" 20 godina, da bi 2006. ponovo poklekao.

"Stojite na ivici provalije i gledate dole, a javlja vam se i tihi glas 'Skoči'", rekao je Vilijams u jednom intervjuu iz 2006. u kom je opisivao svoju borbu sa zavisnostima. 

"Isti glas vam kaže: 'Samo jednu'…. Ideja da neko ko ne podnosi (alkohol) treba da uzme 'samo jednu', deluje kao nemoguća", rekao je on priznavši da su ga strah i anksioznost terali da utehu pronalazi u čaši. 

 

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!