Home Info Premijera predstave Plastične bašte u JDP-u

Premijera predstave Plastične bašte u JDP-u

by redakcija

BEOGRAD – Predstava "Plastične bašte" smederevskog pozorišta Patos i Teatra Koreja iz italijanskog grada Leća, biće premijerno izvedena sutra na sceni Teatra "Bojan Stupica" Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) u Beogradu.

Predstava "Plastične bašte" (Giardini di plastica) nalazi se na repertoaru Teatra Koreja više od deset godina, a na sceni Centra za kulturu Smederevo ovo joj je druge sezona.

U predstavi koju je u Smederevu režirao Salvatore Tramačere igraju Ana Pasti, Anđelka Vulić i Miljan Guberinić.

Predstava "Plastične bašte", kako su naveli njeni autori, dočarava magične svetove u kojima se mogu sresti vanzemaljci, samuraji, vile, anđeli, u kojoj vladaju sećanja, snovi i osećanja.

Priču spontano smišljaju tri glumca na sceni, transformišući se u razne likove, a njena raznobojna scenografija sačinjena je od cevi, šešira, garderobe, jednostavnih i recikliranih materijala raznih vrsta koji zahvaljujući maštovitoj upotrebi svetla dobijaju bajkovit izgled.

Pozorište Patos okuplja mlade pozorišne praktičare oko istraživačkih i inovatnivnih pozorišnih projekata, koje često realizuje u saradnji ili u partnerstvu s profesionalnim pozorišnim kompanijama u Srbiji i inostranstvu.

Teatar Koreja deluje u području kulturne i pozorišne produkcije i promocije u saradnji sa srodnim nacionalnim i međunarodnim organizacijama. Od 2003. godine priznat je kao Stalno pozorište za inovacije, prema uredbi Ministarstva kulturnih dobara i aktivnosti.

Izvor: Glas javnosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!