Home InfoHronika Svedočenja u aferi „Indeks“

Svedočenja u aferi „Indeks“

by redakcija

SUĐENJE profesorima Pravnog fakulteta u Kragujevcu nastavljeno je u petak pred Višim sudom u Smederevu. Profesori Jasmina Nektarijević i Todor Podgorac negirali su izvršenje krivičnih dela za koja ih smederevsko tužilaštvo tereti.

Jasmina Nektarijević, profesor nemačkog jezika, optužena za primanje mita, ispričala je kako je vest o svom hapšenju u februaru 2007. godine čula na televiziji dok su inspektori policije još pretresali njen stan. Optužena je, takođe, navela da joj je tadašnja zamenica tužioca iznuđivala iskaz, i posredno nudila da optuži kolege u zamenu za ukidanje pritvora. Nektarijevićeva je poricala optužbe, i u svemu ostala pri izjavi iz pretkrivičnog postupka.

Profesor u penziji Todor Podgorac, nekadašnji šef Katedre za teoriju i sociologiju prava, optužen za davanje mita, takođe je negirao krivicu.

– Nikakav novac nisam uzimao ni davao kolegama. Povod za ovaj postupak je stanje na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Da nije bilo sukoba među profesorima, ne bi bilo ni afere, izjavio je Podgorac koji se izvinio što je u policiji potpisao zapisnik o saslušanju iako nije učestvovao u njegovom sačinjavanju.

– Potpisao sam policijski zapisinik iz zdravstvenih razloga. Ne znam ni šta piše tamo. Strašno sam se bojao pritvora, a bio sam uplašen i za svoje zdravlje, izjavio je profesor Todor Podgorac koji je, osim niza zdravstevnih problema, naveo i da ima psihičkih smetnji.

Suđenje se nastavlja 11. februara saslušanjem Saše Tiosavljevića bivšeg radnika BIAiz Novog Pazara.

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!