Home InfoDruštvo Predstavnici Lux Naxi radija iz Smedereva na 25. Radio Danima

Predstavnici Lux Naxi radija iz Smedereva na 25. Radio Danima

by Redakcija

Jubilarni 25. Radio Dani održani su na Zlatiboru od 2. do 4. aprila, u organizaciji Udruženja radio stanica RAB Srbija. Ovo jubilarno okupljanje predstavnika radio i televizijskih stanica, članica RAB-a, okupilo je preko 400 učesnika, kao i brojne goste i predavače iz regiona.

Urednici programa,  novinari, voditelji , tehničari i dizajneri zvuka bili su u prilici da se upoznaju sa najnovijim trendovima u radio emitovanju. Održana su tri panela, dva stručna predavanja i jedna radionica.

Među učesnicima bio je i glavni i odgovorni urednik smederevskog Lux Naxi radija Milan Medenica koji je istakao važnost ovakvih događaja za lokalne radio stanice:

„Susreti na Radio danima su veoma značajni za sve emitere, posebno lokalne radio stanice manjih gradova iz unutrašnjosti. To je prilika da se sretnemo sa kolegama, razmenimo iskustva, i dobra i loša.  Takođe, tu su i predstavnici  kolektivnih organizacija, regulatornih tela i marketinških agencija sa kojima su uvek konstruktivni i korisni razgovori za unapređenje radijskog poslovanja i  funkcionisanja.“ – rekao je Medenica za SDCafe.rs.

„Na ovim Radio danima, bili smo u prilici da pratimo panele i radionice iskusnih i kvalitetnih predavača, kao što su Tanja Šikić (PGP RTS), Natalija Cajić (Jugoton, Croatia Records), Olga Kepčija (Radio Beograd, 202), Rodoljub Stojanović (MultiMedia Music),  Vladan Maksimović (Agencija Luna/TBWA), Srđan Merković (Reklamna agencija Poenta), Mario Radojković (Banker radio, Niš), glumac i motivacioni trener Siniša Ubović i drugi. Svoje znanje i iskustvo koje su podelili sa nama su veoma značajni za usavršavanje u poslu kojim se bavimo.” – zaključio je Medenica.

U muzičkom delu programa, u okviru jubilarnih 25. Radio dana RAB Srbija, nastupio je  bend ,,Neverne bebe“ koji je ujedno obeležio i 30 godina postojanja. Mini-koncerte su  imali i pevačica Tijana Bogićević, grupa ,,Regina“, pevač Marko Vukes.

25. Radio dani su zatvoreni skupštinom Udruženja RAB Srbija gde su najavljene nove akcije u vezi donošenje novih zakona o informisanju, elektronskim medijima, autorskim pravima i ulasku lokalnih i regionalnih radio stanica u eksperimentalno emitovanje DAB-a.

SDCafe.rs

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!