Home ZanimljivostiTehnologija Predstavljen „Ajfon 5“

Predstavljen „Ajfon 5“

by redakcija

Pre par minuta predstavljen je najnoviji model "Ajfona" pod imenom "Ajfon 5". Telefon je tanji od prethodnika, ima brži grafički čip i veći ekran.

Promocija kompanije "Epl" kao i obično počela je sa predstavljanjem najnovijih softverskih rešenja, kao i predstavljanjem nove linije prodavnica ove firme.

Ipak više miliona obožavatelja širom sveta željno iščekuju prikaz petog po redu "Ajfona".

Čelnik kompanije Tim Kuk, izašao je na binu u odelu tipičnom za pokojnog osnivača "Epla", Stiva Džobsa i počeo promociju ovih proizvoda.

Na ekranu iza TIm Kuka našle su se brojke koje govore koliko je "Epl" moćna i uspešna firma, od podatka da je "Eplove" prodavnice širom sveta posetilo više od 83 miliona kupaca, do podatka da su od aprila do juna prodali više od 17 miliona "Ajpedova".

Napokon je predstavljen "Ajfon 5 " koji je tanji i lakši za 22% u odnosu na "Ajfon 4s", takođe ima dva puta brži procesor, dva puta brži grafički čip i veći ekran koji je za čak 44% bolji od prethodnika.

Kamera je kao i kod "Ajfona 4s" 8 megapiksela, ali ima poboljšano sočivo, koje sa optimizovanim softverom može da napravi fotografiju koja je "teška" čak 28 megapiksela. Ova panoramska fotografije idealna je za "Cover" fotku na "Fejsbuku".

Baterija je poboljšana u maloj meri, ali je to dobra stvar uzevši u obzir da "Ajfon 5" ima ekran od 4 inča i dva puta brži procesor.

Surfovanje internetom ubrzano je za 50% jer najnoviji model podržava znatno bolju tehnologiju konekcije, a kristalnost telefoniranja omogućavaju čak 3 ugrađena mikrofona.

Pored najnovijeg "Ajfona", čelnici kompanije predstavili su i najnoviji "Ajpod tač" koji je znatno tanji od prethodnika, a debljine je samo 6.1 milimetar.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!