Home Info Predstava Bunar večeras na festivalu Tvrđava teatar

Predstava Bunar večeras na festivalu Tvrđava teatar

by redakcija

Glumci beogradske Ustanove kulture "Vuk Karadžić" nastupiće večeras na festivalu Tvrđava teatar u Smederevu, u predstavi "Bunar" u režiji Egona Savina.

Predstavu "Bunar" po tekstu Radmile Smiljanić finansirala je Evropska unija u okviru programa "Podrška civilnom društvu". Dramski ansambl Ateljea 212 oduševio je sinoć publiku u Malom gradu smederevske tvrđave, predstavom "Zbogom SFRJ" u režiji Kokana Mladenovića.

Mladenović je i autor teksta o zanosu jednog naroda i njegovom prelasku iz socijalizma u kapitalizam, a taj komad inspirisan je filmom Volfganga Bekera "Zbogom Lenjin", dobitnika Oskara za najbolji strani film.

Publika je odlično prihvatila predstavu i dobro se zabavila, smejući se naivnosti, zabludi i slepom verovanju svojih roditelja u dopadljive ideje, bratstvo i jedinstvo, radne akcije i njihovoj zaslepljenoj ljubavi za zemlju koja je nestala kao kometa.

Na festivalu sutra neće biti predstava, jer Gradsko pozorište Podgorica sa tekstom nepoznatog kotorskog autora "Lukrecija iliti Ždero" iz tehničkih razloga nije došlo na festival.

msp

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!