Home InfoPolitika Predate tri liste za lokalne izbore. Ko je na njima?

Predate tri liste za lokalne izbore. Ko je na njima?

by redakcija1

Deset dana nakon raspisivanja izbora, RIK je, za lokalne izbore u Smederevu, za sada proglasio svega tri liste.

Na prvoj koja im je još na početku dostavljena, a reč je o listi koalicije okupljene oko SNS,  (Aleksandar Vučić – Smederevo ne sme da stane) nosilac liste (što bi moglo da znači i kandidat za gradonačelnika u slučaju osvajanja većine glasova) je Jasmina Vojnović. Slede lekari Dragan Stevanović i Olgica Obradović, zatim Marija Marković Stavrić, Goran Pavlović, Vesna Kiš Kostić, Aleksandar Savić, Lidija Ćoso, Dejan Stošić i Stojan Bosić iz PUPS-a.

Na 24. poziciji je Jelena Popović iz Srpske radikalne stranke, a poslednji na listi je još jedan predstavnik Partije ujedinjenih penzionera, Dragoslav Milanović. Inače, doskorašnji gradonačelnik Jovan Beč je takođe na listi, na 21. mestu.

Drugu listu sa takođe 70 odbornika kandidovala je koalicija SPS – JS (Ivica Dačić – premijer Srbije). Nosilac liste je Marko Grujić. U nastavku su, a među prvih deset, Branče Stojanović, Jelena Jelisavčić, Slaviša Maksimović, Tamara Živanović, Nemanja Ivošević, Veljko Barović, Tatjana Pavlović Ognjanović, Srećko Stojanović i Nevena Stošić, svi iz SPS-a. Na 15. poziciji je Jelena Pavlović iz Jedinstvene Srbije koja ima još tri predstavnika na ovoj listi.

Treća lista „Grupa građana dr Ivan Stevanović – Za naše Smederevo“ potvrđena je juče. Osim Stevanovića koji je nosilac liste, na prvim pozicijama su Dragiša Jovanović, Dragan Dželetović, Jovana Perović, Jovica Vujović, Milovan Grbić, Zlatko Dragutinović, Jelena Milenković i Nadica Bogićević.

Još neke opozicione stranke i grupe građana na društvenim mrežama su ovih dana pozivale građane da podrže njihove liste pa se može očekivati da će uskoro biračima u Smederevu biti i formalno ponuđene još neke opcije za glasanje.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!