Home InfoEkologija POZIV KOMUNALNIM POLICAJCIMA – VOLONTERIMA

POZIV KOMUNALNIM POLICAJCIMA – VOLONTERIMA

redakcija

Nekako je i kroz istoriju mesto stanovanja odredjivalo nivo opšte kulture i samosvesti o uredjenju i održavanju mesta stanovanja. Danas se i to kao i mnoge druge vrednosti načisto poremetilo.
Uzalud je Gradska vlada uložila veliki napor i na radost starih Smederevaca mnogo uradila za lepše i čistije Smederevo, jer to što je lepše a nije čistije nije do njih.
Stari Smederevci su polako ustupili mesto nekim novim Smederevcima  koji su otkupili njihove stanove i naselili centar grada. Para su imali,  imaju i sada, što se vidi na parkingu, ali nemaju ono što se ne može kupiti parama a to je vaspitanje i kultura življenja neophodna za život u centru grada.
Pogledajte samo Karadjordjev Dud. Da bi došli do Trga potrebno je da se prvo provučete izmedju luksuznih automobila najčešće nepravilno parkiranih. I bas kad pomislite da ste uspeli, naletite na gomilu plastičnih kesa, punih djubreta,  koje su, ljuti zbog male korpe koja visi na stubu,  besni stanari okolnih zgrada i lokala ostavili tu.  

Lično sam nedavno prisustvovala neuspelom pokušaju stanara zgrade kod Duda da djubre koje je izneo iz svog stana nagura u malu korpu na stubu ispred Rode. Obesni stanar je iznervirano spustio kesu pored stuba, ušao sa svojom trudnom suprugom i malim dečakom u svoj luksuzni automobil i otišao. Lep primer je bio svom sinu.  Verovatno ga niko nije obavesti da u dvorištu iza zgrade postoji uredjen, ogradjen prostor koji je predvidjen za odlaganje smeća.
Kad god prodjem pored te korpe uvek mi bude krivo što ga nisam opomenula, bar da mu pokvarim raspoloženje.  

Ali sam rešila to da promenim, da dignem glas protiv svakog bahatog stanovnika ovog grada koji svoje otpatke bacaju čak i u žardinjere pune cveća. Zato sam na ulici zaustavila gospodju koja je zgužvala i bacila poveći komad papira. I možda to njoj nije značilo ništa ali  sam se ja super osećala.
I zato pozivam gradjane Smedereva, BUDITE KOMUNALNI POLICAJCI – VOLONTERI, pomozite komunalnoj policiji, sebi, nama, svom Gradu i uživajmo u čistom Smederevu.

Za SdCafe
Nadica Nikolić

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!