Home InfoHronika Potvrđena presuda policajcu za dva pokušaja ubistva 2007.

Potvrđena presuda policajcu za dva pokušaja ubistva 2007.

by redakcija

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Smederevu na dve godine i šest meseci zatvora Goranu Ristiću iz Smedereva, policajcu Policijske uprave Beograd, zbog dva pokušaja ubistva u novembru 2007. godine ispred noćnog kluba "Nina" u Mihajlovcu kod Smedereva.

Ristiću je suđeno zbog pokušaja ubistva Bojana S. konobara u noćnom klubu "Nina" zbog visokog računa za popijeno piće. Ristić je iz službenog pištolja ispalio tri hica. Treći metak pogodio je Bojana S. u kuk i naneo lakše povrede.

Pošto se Ljubiša V, vlasnik lokala "Nina", suprotstavio policajcu, on je i u vlasnika ispalio tri projektila – u stomak, desnu butinu i u glavu.

Na večeri u klubu sa Ristićem bio je i Aleksandar Š. iz Smedereva koji je osumnjičen da je, bez povoda, udario nogom u glavu svedoka M.J. koji je takođe konobar u klubu, a kasnije iz automobila pucao službenim pištoljem Gorana Ristića.

On je osumnjičen da je tokom večeri kod sebe imao i uživao marihuanu.
 
Apelacioni sud je posle održanog pretresa odbio kao neosnovane žalbe višeg javnog tužioca, okrivljenog i njegovog branioca i potvrdio Goranu Ristiću jedinstvenu kaznu zatvora od dve godine i šest meseci i meru bezbednosti, oduzimanja službenog pištolja.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!