Home InfoKultura Poslednji dan TuT: Besplatna predstava za decu, pa komad o vojvodi Stepi

Poslednji dan TuT: Besplatna predstava za decu, pa komad o vojvodi Stepi

by redakcija1

Poslednjeg festivalskog dana ovogdišnjeg “Teatra u tvrđavi” na programu su dve predstave. Od 18 sati počinje predstava za decu “Ko prirodu prlja ima da nadrlja”, Čiča Mičinog pozorišta.

To je, najavljuju organizatori, ekološka avantura i priča o prijateljstvu, borbi protiv nasilja, zavisnosti od kompjuterskih igrica, ljubavi i pravim vrednostima.

Predstava je predviđena za uzrast od četiri do deset godina, a besplatne ulaznice potrebno je preuzeti na biletarnici Centra za kulturu.

Od 20 sati biće odigrana predstava koju kao glavni glumac i autor teksta, potpisuje Smederevac Miljan Guberinić. Režiju je uradio Vladimir Jocović, a predstava “Šah – mat” se igra pod okriljem Morava teatra Čačak.

Reč je o komadu posvećenom životu jednog od naistaknutijih i najvoljenijih srpskih vojvoda Stepi Stepanoviću.

To je drama sa protagonistima vojvodom Stepom i kraljem Aleksandrom I Karađorđevićem, a obiluje igranim video-zapisima koji kroz retrospektivu događaja daju gledaocu uvid u značajna dešavanja tokom vojvodinog života, kao i najznačajnije momente u novijoj srpskoj istoriji (1914-1929).

Mesto održavanja programa zavisi od vremenskih prilika, otuda se, tokom dana menjaju i informacije o tome da li se predstave igraju u Centru za kulturu ili Malom gradu tvrđave, o čemu Centar obaveštava na svojoj FB stranici.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!