Home Info Koncert Aleksandara Šandorova u Smederevu

Koncert Aleksandara Šandorova u Smederevu

by redakcija

Povodom obeležavanja Svetskog dana muzike u Smederevu će biti organizovan koncert Aleksandra Šandorova, a dogovorena je i dugoročna saradnja sa Kolarcem.

Direktor Muzičke škole Kosta Manojlović u Smederevu Jovica Milošević najavio je na današnjoj konferenciji za novinare programe povodom Svetskog dana muzike.

"Dogovorena je dugoročna saradnja sa Kolarcem, pa će se jedan deo programa iz zadužbine Ilije Milosavljevića održavati u sali Muzičke škole u Smederevu. Nova, proširena bina sa dva klavira na sceni, ispunjava sve potrebne uslove za male kamerne programe, sa ukupno 70 mesta", naglasio je Milošević.

On je istakao da će ta saradnja početi da se realizuje dans, na Svetski dan muzike, koncertom profesora klavira na Fakultetu muzičke umetnosti i renomiranog umetnika Aleksandra Šandorova.

Sledeći korak su muzički talenti Smedereva. Svake godine učestvovaće po deset učesnika na koncertu i to je najbolji način da učenici imaju kontakt sa dobrom muzikom, ocenio je Milošević.

Pokrovitelj ovog koncerta je grad Smederevo.

Zamenik gradonačelnika za obrazovanje Dragan Stanić podsetio je na doprinos lokalne samouprave na uređenju škole i stvaranju kvalitetnijih uslova za rad i obećao dalju pomoć u realizaciji kvalitetnih programa.

Praznik muzike počeo je da se proslavlja 1982. godine na inicijativu francuskog Ministarstva kulture, a povodom Evropske godine muzike 1985. godine, proslava se proširila na druge države.

Svetski dan muzike u Srbiji je počeo da se proslavlja 1988. godine, a trenutno ovaj datum obeležava 110 država na pet kontinenata.

Izvor: FoNet

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!