Home InfoHronika Poslanik vozio sa 2,16 promila

Poslanik vozio sa 2,16 promila

redakcija

 

Poslanik SNS Dragan Čolić, koji je autom oborio dečaka a potom otišao s mesta nesreće ne sačekavši policiju, imao 2,16 promila alkohola u krvi, pišu "Novosti".
SNS, na predlog predsednika Aleksandra Vučića, najavljuje da će predložiti ukidanje imuniteta za svog poslanika.
 
Analize krvi poslanika, koje su nakon više od nedelju dana u ponedeljak stigle u PU Smederevo, pokazale su da je Čolić bio u alkoholisanom stanju. Izmereno mu je 2,16 promila i preti mu krivična prijava za tri krivična dela.
 
Policija se povodom ovog slučaja nije oglašavala. "Novosti" saznaju da će krivična prijava biti prosleđena tužilaštvu verovatno u utorak ili sredu. Čoliću (59) će na teret biti stavljeno ugrožavanje bezbednosti saobraćaja, nepružanje pomoći povređenom i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti. 
 
On je svojim automobilom udario Danila R. (12) na pešačkom prelazu u Karađorđevoj ulici, i dok su prolaznici pomagali dečaku, koji je, srećom, lakše povređen, poslanik je napustio mesto udesa. Prepoznali su ga očevici jer se njegov automobil u međuvremenu zaglavio u snegu. Policija ga je ubrzo pronašla kod kuće, a Čolić se opirao zahtevu da mu se izvadi krv, pozivajući se na imunitet. 
 
Poslanik Čolić je za "Novosti" rekao da nije video da je udario dete i da nije pobegao, kao i da mu je žao zbog svega. On tvrdi da nije tačno da se pozvao na imunitet. 
 
Protiv Čolića je Osnovno tužilaštvo u novembru prošle godine podnelo optužni predlog zbog nasilničkog ponašanja nad V. M., kojoj je naneo lakše povrede, ali postupak nije počeo jer sud još proverava da li poslanik uživa imunitet.

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!