Home Info POSKUPLJUJE GREJANJE U SMEDEREVU

POSKUPLJUJE GREJANJE U SMEDEREVU

by redakcija

Član Gradskog veća zadužen za funkcionisanje javnih preduzeća u Smederevu Milija Barović najavio je poskupljenje grejanja u ovom gradu.

 
Barović je rekao da je odluku o tome već doneo Upravni odbor Javnog preduzeća za stambene usluge i toplifikaciju i predložio korekciju od 15 odsto, a konačnu reč o procentu poskupljenja daće Gradsko veće na prvoj narednoj sednici.
 
Odluka o višim cenama grejanja opravdava se disparitetom cene mazuta koji je, po Barovićevim rečima, sa 34-35 dinara prošle godine, dostigao nivo od 61 dinara i ozbiljno ugrožava rad ovog javnog preduzeća.
 
Barović je izrazio očekivanje da nova cena grejanja ne bi trebalo da pređe deset procenata, pre svega zbog platežne moći građana.
 
Takođe se razmatra i mogućnost da se razlika u ceni grejanja između privatnih i pravnih subjekata koriguje, zbog ekonomske krize i teške situacije u kojoj se nalazi privreda.
 
"Do sada je privreda plaćala tri puta veći iznos u odnosu na fizička lica, pa se veliki broj radnji, prodavnica, butika isključio sa daljinskog grejanja. Niža cena bi bila motiv da preduzetnici koriste usluge preduzeća i bila bi bolja naplata", ocenio je Barović.
 
On je nagovestio "maksimalnu racionalizaciju" u ovom javnom preduzeću, uključujući produktivnost rada, ekspeditivnost, možda i smanjenje zarada zaposlenih.
 
Trenutna dugovanja domaćinstava i privrede iznose 130 miliona dinara i bez obzira na poteškoće u poslovanju, grejna sezona je obezbeđena i ima dovoljno mazuta, naglasio je Barović.
 
Na sistem centralnog grejanja u Smederevu, posredstvom 12 kotlarnica, priključeno je oko 4.500 korisnika.

Izvor: Kurir

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!