Home InfoDruštvo Gimnazija u totalnoj blokadi!

Gimnazija u totalnoj blokadi!

by redakcija

Na današnjoj konferenciji za novinara održanoj u Gimnaziji Smederevo, Štrajkački odbor preneo je da zahteva neopozivu ostavku vršioca dužnosti direktora Gimnazije Smederevo Radmile Trajković. 

Kako su naveli Radmila Trajković je od stupanja na dužnost pokazala potpunu nesposobnost za obavljanje poslova i da je više puta kršila svoja ovlašćenja. Radmila je postavljena na mesto v.d. direktora političkim vezama. Prekršila je Zakon o sprečavanju korupcije činjenicom da je kao član Školskog odbora glasala za razrešenje direktora Milutina Vučkovića, da bi potom prihvatila postavljenje na funkciju. Takođe je ona jedan od članova kolektiva sa najmanje radnog iskustva u obrazovanju, a nema ni položen stručni ispit za licencu, koju veći deo kolektiva poseduje. U saopštenju se takođe navodi na od 2. marta Radmila nije uspela da organizuje i normalizuje rad škole, kao i to da nije uspela da nađe zamene za časove iz ruskog jezika i građanskog vaspitanja. Zanimljivo je i da je, kako tvrde zaposleni, u nekoliko navrata telefonskim pozivima uznemiravala zaposlene u Gimnaziji i otvoreno vršila pritisak na njih. Ove i još mnoge druge pritužbe zaposleni će proslediti Prosvetnoj inspekciji od koje očekuju hitnu reakciju.

Podsećamo vas da danas učenici Gimnazije nisu bili u školi iskazujući nedvosmislenu podršku svojim profesorima u štrajku. Učenički parlament će kako saznajemo nastaviti sa štrajkom i narednih dana. 

Goviori se i da je konstantan pritisak na pojedine profesore i na članove učeničkog parlamenta, koji dobijaju i telefonske pozive sa ucenama i pretnjama. 

Pisma podrške svakodnevo stižu na adresu profesora Gimnazije. Njima su podršku javno pružili: 
IO Sindikata radnika gimnazije – Požarevac
Društvo fizičara Srbije
Gimnazija i Ekonomska škola – Kovin
Kolektiv Gimnazije „Takovski ustanak“ – Gornji Milanovac
Kolektiv Gimnazije „Žarko Zrenjanin“- Vrbas, Đački Front
Ogroman broj bivčih učenika i veliki broj intelektualaca, profesora, i stručnjaka u zemlji i inostranstvu!

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!