Home InfoSport Počinje veslačka sezona u Srbiji

Počinje veslačka sezona u Srbiji

redakcija

U subotu 13. juna počinje veslačka sezona u Srbiji. Na regatnoj stazi na Adi Ciganliji nastupiće veslači iz 15 srpskih klubova sa ulupno 374 veslača u 174 posade . Veslaće se za Trofej Beograda, prvo kolo Kupa Srbije I prvo kolo Omladinske lige Srbije. Veslački klub Smederevo učestvovaće u svim konkurencijama, osim seniorske, jer se Aleksandar Filipović i Veselin Savić spremaju za Evropsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Poznanju u Poljskoj.

VK Smederevo nastupiće sa sedam posada u juniorskoj konkurenciji. Za što bolje plasmane nadmetaće se Miroslav Jovanović i Nikola Soldatović u dvojcu bez kormilara, Andrija Jevtić, Vuk Marković i Veljko Vukašinović u skifu, Todor Marković i Dušan Popović, Kao i Vuk Marković i Andrija Jevtić u dubl skulu i četverac skul u sastavu Petar Samardžija, Konstantin Šujić, Todor Marković i Dušan Popović.

U kategoriji pionira nastupiće samo četverac sa kormilarom u kome će veslati Jovan Marinković, Lazar Živanović, Bogdan Cvetković, Mihajlo Milovanović i kormilar Luka Ilić. Jedna posada predstavljaće Smederevce u kadetskoj konkurenciji. Do što boljeg plasmana pokušaće da stignu u četvercu bez kormilara Dimitrije Vuković, Lazar Tasković, Dimitrije Otašević i Vukašin Vujanović.

U kategoriji dama Veslački klub Smederevo imaće pet posada, četiri u kadetskoj i jednu u pionirskoj konkurenciji. Jovana Vučić veslaće u pionirskom skifu, Teodora Stevanovska u kadetskom skifu, dve posade će se ogledati u kadetskom dubl skulu Milica Mladenović i Milka Zdjelar i Anastasija Jovanović i Milica Savić.

1 komentara
0

Slične vesti

1 komentara

Marko 16.06.2020 - 10:36

Veslači otvorili sezonu kao i uvek uspešno!BRAVO MAJSTORI!

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!