Home InfoHronika Počelo saslušanje svedoka u aferi Indeks

Počelo saslušanje svedoka u aferi Indeks

by redakcija

Predsednik sudijskog veća u predmetu korupcije na kragujevačkom Pravnom fakultetu Slađana Bojković počela je saslušavanje svedoka, među kojima je iskaz dao i folk pevač Radiša Urošević.

Pre toga je svedokinja Jasmina Petrović, plačući, molila sudiju da je oslobodi saslušanja zbog teške porodične situacije. Odlučeno je da će svedokinja dati izjavu na julskom ročištu.

Svedok Goran Vićentijević iskoristio je zakonsko pravo da ne svedoči protiv supruge Biljane koja je optužena da je za nju kod profesora Dragana Bataveljića, urgirao Radiša Urošević.

Svedok Gvozden Rosić, redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, izjavio je da se ne seća da je estradnog umetnika Radišu Uroševića molio da posreduje kod profesora Dragana Bataveljića da Biljana Vićentijević bez polaganja dobije prelaznu ocenu iz predmeta Ustavno pravo.

Urošević je ranije dao izjavu da ga niko nije molio za posredovanje kod profesora, već da je to bio običan razgovor drugova sa fudbala.

Urošević je, na upozorenje predsednice veća, da se Rosić ne seća da je uopšte tražio njegovo posredovanje, odgovorio da je onda "sigurno sanjao" i da nema drugo objašnjenje.

Bivše Okružno javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je, sredinom avgusta 2007, optužnicu protiv 41 okrivljenog u predmetu korupcije na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. U tom predmetu, kasnije je ukupno optuženo 87 osoba. Od tog broja, 33 studenta optužena su za kupovinu ispita, kao i 21 posrednik izvan nastavnog osoblja. Pozvano je 75 svedoka.

Izvor: Glas javnosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!