Home Info Počela rekonstrukcija „Smederevskog odmarališta“ na Rtnju

Počela rekonstrukcija „Smederevskog odmarališta“ na Rtnju

redakcija

Radnici smederevskog privrednog drušva "VIG" od juče se nalaze na novom gradilištu na planini Rtanj, gde će, ako sve bude teklo po planu, do juna 2012. raditi na rekonstrukciji Smederevskog odmarališta na pomenutoj planini.

Odmaralište koje se sastoji od dva objekta u vlasništvu je Grada Smedereva, a zbog lošeg stanja u kojem se nalazi nije korišćeno više od 16 godina.

Tamara Đorđević, v.d. direktora odmarališta, u razgovoru za "eKapiju" kaže da će započeti radovi obuhvatiti kompletnu adaptaciju, sanaciju i nadogradnju samo jednog, donjeg objekata u kompleksu, jer je rekonstrukcija celog odmarališta predviđena u fazama.

– Ranije su odmarališta koristila isključivo školska deca i objekat je mogao raditi smo u letnjem periodu. Nakon predviđenih radova objekat će omogućiti boravak u planinskom okruženju svim zainteresovanim ljubiteljima prirode, čistog vazduha i planinarenja, a nadogradnjom kotlarnice objekat će se osposobiti za rad 365 dana u godini. Predviđena je i dogradnja još jednog sprata čime će se uvećati smeštajni kapaciteti tako da će korisnicima na raspolaganju biti 50 ležaja.

Prema projektu, koji je uradila Direkcija za urbanizam i građevinsko zemljište Smederevo, sobe će biti dvokrevetne i trokrevetne i za razliku od dosadšnjih etažnih, svaka soba će imati svoje kupatilo.

Jedan deo objekta biće pretvoren u dečiju igraonicu a biće adaptiran i restoran koji se nalazi u sklopu objekta.

U okviru kompleksa biće izgrađeni i odgovarajući sportski tereni za predškolski i školski uzrast dece, ali i sportiste.

Radove vredne 32,5 miliona dinara finansira grad Smederevo, a izvodi smederevski "VIG" u konzorcijumu sa privrednim drušvom "ITG". Kao rok kada će "donji" objekat u Smederevskom odmaralištu biti u funkciji navodi se 20. jun 2012.

Kako je za naš portal rekla Đorđević, radovi na drugom, gornjem objektu u okviru kompleksa koče imovinsko-pravni odnosi jer se ceo kompleks nalazi na zemljištu koje pripada preduzeću "Srbijašume".

Kompleks odmarališta zauzima površinu od 34 ara, a prema rečima Đorđević, do sada je uz pomoć i podršku opštine Boljevac regulisano 23. U Smedervskom odmaralištu očekuju da će odgovor o raspolaganju sa preostalih devet ari od "Srbijašuma" dobiti do kraja godine.

 

Izvor: eKapija

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!