Home Info Pionirke OK Tehničar Smederevo – Prvakinje regiona

Pionirke OK Tehničar Smederevo – Prvakinje regiona

by redakcija

Odbojkaški klub Tehničar Smederevo u tekućoj sezoni 2018/19 se ponovo može pohvaliti osvajanjem prvog mesta na Prvenstvu Braničevsko-Podunavskog regiona u konkurenciji pionirki.

U finalnom nadmetanju u dve utakmice, pobeđena je ekipa ŽOK Carine sa po 3:0. Pored ŽOK-a Carine, savladane su i ekipe ŽOK Smederevo, ŽOK Tvrđava-Smederevo, ŽOK V.Gradište, ŽOK V.PLana, ŽOK Jasenice, ŽOK M.Radnik-Požarevac i ŽOK Dunav 017-Golubac. U prošloj sezoni 2017/18 OK Tehničar Smederevo je takođe osvojio titulu Prvaka regiona u ovoj konkurenciji, kao i u Juniorskoj. 

"Ova titula potvrđuje desetogodišnji kontinuitet regionalnih osvajanja prvih mesta i odlazaka na Finala prvenstava Srbije za mlađe kategorije, što je jedinstveni slučaj kojim se malo klubova može pohvaliti. Na Finalnom Prvenstvu u konkurenciji još 9 najboljih klubova naše države, OK Tehničar će se boriti za što bolji plasman i dostojno reprezentovanje odbojke našeg grada ali i sporta uopšte." – rekao je za SDCafe Predsednik Kluba Aleksandar Šipetić.

U ovoj sezoni, po prvi put, OK Tehničar je nastupao sa 4 takmičarske selekcije, čime je preko 40-toro dece uveo u sistem takmičarskog delovanja. Seniorke se takmiče u II Ligi Srbije, Juniorke su vicešampionke u Regionu (set količnik je odlučio prvaka), kao i Kadetkinje.

"Ovakav rezultat je direktan pokazatelj stručnosti i sistematičnosti našeg trenažnog procesa, u kome nije prioritet samo takmičarski rezultat, već zdravo formiranje sportskih ličnosti i usmerenost dece našeg Smedereva ka bavljenju sportom kao načinu života. Za isti, najzaslužniji su naši treneri: Đurić Jelena, prof., Mavrić Nikola i Ljiljana Šipetić."– dodao je Šipetić na kraju.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!