Home InfoSport Peto kolo za osnovce – tempiranje forme pred prvenstvo

Peto kolo za osnovce – tempiranje forme pred prvenstvo

by redakcija1

Strelci iz tri streljačke družine Podunavskog regiona, „Jasenice“ iz Smederevske Palanke, „Stanoja Glavaša“ iz Glibovca i „Smedereva“, prošle srede okupili su svoje strelce na petom kolu Smederevske lige u streljaštvu za učenike osnovnih škola.

Postignuti rezultati ohrabruju pred nastup na državnom prvenstvu za pionire i pionirke u disciplini serijska vazdušna puška koje će se u subotu održati u Nišu, najavljuju iz Streljačke družine Smederevo.

U kategoriji pionira, prva tri mesta zauzeli su Momir Bilanović, iz OŠ „Heroj Ivan Muker“ iz Smederevske Palanke sa 185, Lazar Mladenović iz OŠ „Dimitrije Davidović“ iz Smedereva i Andrija Živković iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ iz Smedereva, obojica sa po 184 kruga.

Ekipno najbolja škola je „Heroj Ivan Muker“, druga je „Dositej Obradović“ iz Smedereva, a treća „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca.

Tri prvoplasirane pionirke su Emilija Martinović iz OŠ „Branislav Nušić“ iz Smedereva sa 181 krugom, Jovana Pavlović iz OŠ „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke i Bogdana Veličković iz OŠ „Branko Radičević“ iz Smedereva, obe sa po 179 krugova.

Ekipno prve tri škole su „Branislav Nušić“, „Branko Radičević“ i „Olga Milošević“.

U generalnom plasmanu posle dva kola prva tri mesta zauzimaju Andrija Živković, Luka Vučković (OŠ „Đura Jakšić Mala Krsna“) i Lazar Mladenović kod dečaka.

Emilija Martinović, Bogdana Veličković i Jana Bogosavljević (OŠ „Branislav Nušić“) kod devojčica su na prve tri pozicije.

Ekipno pioniri: „Dositej Obradović“, „Stanoje Glavaš“, „Heroj Ivan Muker“. Ekipno pionirke: „Branislav Nušić“, „Branko Radičević“, „Heroj Radmila Šišković“ Smederevska Palanka.

Učenici srednjih škola takmičiće se u Smederevskoj ligi u opštoj kategoriji. Sedmo kolo održaće se u četvrtak, 25. aprila.

Sezona takmičenja iz Kalendara Streljačkog saveza Srbije nastavlja se ovog vikenda u Nišu na Prvenstvu Srbije u B i C programu.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!