Home InfoSport Peto kolo Smederevske školske lige u streljaštvu 2021/22.

Peto kolo Smederevske školske lige u streljaštvu 2021/22.

by Redakcija

Posle pet održanih kola Smederevske školske lige u streljaštvu favoriti za osvajanje medalja u generalnom plasmanu se već naziru. Pobede u svim kategorijama u ovom kolu ostvarili su Palančani Veljko Janković i Srna Aranđelović u kategorijama pionira i pionirki, a u kategorijama juniora i juniorki Marko Stojković i Andrea Filipović.

U petom kolu Smederevske školske lige u streljaštvu, prošlog petka, na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, učestvovalo je rekordnih 70 učenika osnovnih i srednjih škola iz Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane, koji su strelci Streljačkih družina „Jasenica“ iz Smederevske Palanke, „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca i „Smederevo“. Pucalo se 20 dijabola serijskom vazdušnom puškom.

U uvek najbrojnijoj kategoriji pionira pobedio je Veljko Janković, iz Osnovne škole „Heroj Radmila Šišković“ iz Smederevske Palanke, sa 183 kruga. Drugo mesto zauzeo je Mateja Popović, iz OŠ „Heroj Ivan Muker“ iz S. Palanke, sa 171 krugom, a treće Uroš Todorović, iz OŠ „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca, sa 168 krugova.
U kategoriji pionirki pobedu je ponovo odnela Srna Aranđelović, iz OŠ „Olga Milošević“, sa 183 kruga. Drugo mesto osvojila je Sofija Veljković, iz OŠ „Heroj Ivan Muker“ iz S. Palanke, sa 176 krugova. Treće mesto je zauzela Kristina Radojičić iz OŠ „Ivo Andrić“ iz Radinca sa 175 krugova.

Marko Stojković, iz Mašinsko-elektrotehničke škole „Goša“ iz Smederevske Palanke, sa 178 krugova, ponovo je bio najbolji junior. Drugo mesto osvojio je Nikola Ristić, iz Tehničke škole iz Smedereva, sa 168 krugova. Treće mesto zauzeo je Vladimir Radivojević, iz Gimnazije iz Velike Plane, sa 158 krugova.
Andrea Filipović iz palanačke Gimnazije pobedila je u konkurenciji juniorki sa sa 181 krugom. Druga je bila Danica Stojanović iz Medicinsko-farmaceutske škole „Sveta Petka“ iz Smedereva sa 161 krugom, a treća Anđela Stevanović iz ETŠ „Vuk Karadžić“ iz S. Palanke, sa istim rezultatom, ali manjom drugom serijom.
Ekipno, u kategoriji pionira, pobedili su učenici OŠ „Dimitrije Davidović“ (Pavle Pejov 168, Lazar Mladenović 165, Đorđe Tirnanić 155) sa 488 krugova. Druga je bila ekipa OŠ „Stanoje Glavaš“ (Uroš Todorović 168, Novak Stanojević 154, Vojin Urošević 144) sa 466 krugova. Treće mesto je zauzela OŠ „Branko Radičević“ (Aleksa Dinić 153, Lazar Simić 147, Dušan Hamedović 135) sa 435 krugova.

U kategoriji pionirki prva je ekipa OŠ „Olga Milošević“ (Srna Aranđelović 183, Nina Marović 167, Emilija Marinković 167) sa 517 krugova. Druga, OŠ „Branislav Nušić“ (Emilija Martinović 165, Jana Bogosavljević 144, Saška Janković 139) sa 448 krugova.

Juniori i juniorke nisu imali ekipe.
Do kraja lige ostala su još samo 2 kola, a pet najboljih rezultata računa se za generalni plasman. Posle pet kola u generalnom plasmanu u kategoriji pionira vodi Mateja Popović iz OŠ „Heroj Ivan Muker“ iz S. Palanke sa 840 krugova, drugi je Lazar Mladenović iz OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 791 krugom, a treći David Mijatović OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Skobalja sa 790 krugova. U kategoriji pionirki prva je Srna Aranđelović, učenica OŠ „Olga Milošević“ iz S. Palanke, sa 890 krugova, a druga Sofija Veljković, iz OŠ „Heroj Ivan Muker“ iz S. Palanke, sa 873 kruga. Treća je Emilija Marinković, takođe iz „Olge Milošević“ sa 862 kruga. U kategoriji juniora vodi Marko Stojković, iz MEŠ „Goša“ iz S. Palanke, sa 866 krugova. Drugi je Nikola Ristić iz smederevske Tehničke škole sa 795 krugova, a treći Vladimir Radivojević iz Gimnazije iz Velike Plane sa 645 krugova. Prvo mesto u kategoriji juniorki pripada Anđeli Stevanović, iz Elektro-tehničke škole „Vuk Karadžić“ iz S. Palanke, sa 813 krugova. Druga je Sara Đurić, iz smederevske Gimnazije, sa 765 krugova, a treća Andrea Filipović iz palanačke Gimnazije sa 705 krugova. Ekipno, u kategoriji pionira, prvo mesto pripada OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 2.319 krugova, drugo OŠ „Stanoje Glavaš“ sa 1.881 krugom, a treće OŠ „Dositej Obradović“ sa 1.865 krugova. U kategoriji pionirki OŠ „Olga Milošević“ je prva sa 2.029 krugova, a druga OŠ „Branislav Nušić“ je prva sa 1.691 krugom. U kategoriji juniorki za sada je samo jedna ekipa Gimnazije Smederevo sa 1.476 krugova.

Šesto kolo lige biće održano u martu. Ove subote u Nišu održaće se drugo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u B programu, a Streljačka družina „Smederevo“ izlazi na liniju gađanja sa čak 16 strelaca u svim disciplinama i kategorijama.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!