Home InfoDruštvo Peticija podrške nastavniku koji je udario đaka

Peticija podrške nastavniku koji je udario đaka

by Redakcija

Nakon incidenta koji se dogodio u smederevskoj OŠ „Branislav Nušić“, kada je nastavnik fizičkog vaspitanja Vladan Živković, učenika na času udario šakom u potiljak, na interent platformi peticije.online, pokrenuta je peticija podrške nastavniku koju je do sada potpisalo nešto više od 2.000 ljudi.

U pozivu za potpisivanje peticije stoji da je javnost upoznata sa snimkom u delu u kome se vidi reakcija nastavnika „ali ne i sa delom u kome nastavnik prethodno trpi salve uvreda i psovki učenika na račun svoje porodice i dece“.

“Učenik koji je inicirao događaj jeste neko kome ovakvo ponašanje nije strano i koji ovakve obrasce ponašanja ponavlja vrlo često, o čemu svedoče brojni nastavnici i učenici… Nasilje je nešto što se ne opravdava, ko god da je u pitanju. Svako treba da snosi posledice svog ponašanja ukoliko se dokaže da je kriv. Vladan Živković važi za smirenog i posvećenog nastavnika. Otac je troje dece. Porodičan čovek, dobar kolega i prijatelj. Ovome svedoče brojne kolege i prijatelji koji mu ovim putem daju podršku da istraje u borbi koja nije samo njegova lična borba, već BORBA SVIH PROSVETNIH RADNIKA protiv bahatih i nevaspitanih pojedinaca kojima su data prevelika prava i premale obaveze… Vaspitavajte decu da poštuju nastavnike i školu jer samo tako ćemo unaprediti sistem obrazovanja i vaspitanja i stvoriti društveno odgovorne ljude” –  piše u peticiji.

Peticija se nalazi na ovom linku i trenutno ima više od 2160 potpisnika.

 

Slične vesti

6 comments

Dragoljub Kojić 07.04.2022 - 09:14

Podrška profesoru

Reply
Jelena 07.04.2022 - 11:50

Nastavnik nije kriv dete je krivo ko je on da vredja njegovu decu porodicu sram ga bilo. Podrška za NASTAVNIKA

Reply
Snezana 07.04.2022 - 21:43

Podrska za nastavnika..trebao je jos ….

Reply
Srdjan 08.04.2022 - 00:49

Ko god da je, ako ti neko dira u porodicu, vrati ga na mesto. Posto ga roditelji nisu naucili kodeks ponasanja, al ga nema ni u kuci pa nema ni odakle da pokaze i nauci. Bravo za profu.

Reply
Svetlana Prokic 08.04.2022 - 08:49

Podrska profesoru

Reply
Bojan 08.04.2022 - 11:39

Podrska nastavniku, taj ucenik nije sigurno to uradio prvi put. Mora se stati na put nevaspitanju pojedinaca u skoli

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!