Home InfoHronika Nastavnik udario đaka, tužilac pokrenuo postupak za nasilničko ponašanje

Nastavnik udario đaka, tužilac pokrenuo postupak za nasilničko ponašanje

by Redakcija

U jednom odeljenju osmog razreda OŠ „Branislav Nušić“ u Smederevu, nastavnik je  udario đaka, a Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu pokrenulo je postupak kojim pedagoga tereti za nasilničko ponašanje.

Ovoj vesti od pre par dana prethodilo je objavljivanje snimka sa časa koje je na društvene mreže postavio drug iz odeljenja koji je telefonom snimio događaj.

Na snimku se vidi kako nastavnik prilazi učeniku koji sedi u klupi, vuče ga za nadlakticu,  izvlači iz klupe, a onda i udara šakom u potiljak, dok viče na njega.

Šta je ovome prethodilo, ne znamo, ali saznaće nadležni organi jer je tužilaštvo povelo istragu.

Prema nekim svedočenjima, najpre je došlo do verbalnog sukoba, tokom kojeg je učenik vređao nastavnika. Učenik to negira, i tvrdi da je te reči uputio drugu iz klupe. Potom je usledio skandal.

Nastavnik je na bolovanju, posle kojeg ga najverovatnije čeka i  suspenzija. Možda i otkaz. Upućeni tvrde da nastavnik nije do sada imao sličnih ispada. Roditelji tvrde suprotno.

Ova vest izazvala je mnogo različitih reakcija.

Javnost se podelila u dve grupe- jednu koja osuđuje nastavnika i drugu koja ga brani.

Uglavnom se svi slažu da nema opravdanja za primenu sile.

Šta će u svojoj istrazi da utvrdi škola, videćemo.

Da li će nasilnik odgovarati pred sudom za nasilje, i to ćemo videti.

 

I ono što je na kraju vredno zabeležiti jeste činjenica sa kojom se retko, gotovo nikad ne susrećemo. Niko nije prijavio nastavnika. Tužilac je video snimak na društevnim mrežama i sam reagovao. To se u Srbiji skoro nikada ne dešava. Iako zakon kaže da bi trebalo da reaguje  uvek “ kada do tužioca stigne glas da je počinjeno neko krivično delo…”

Slične vesti

4 comments

Miodrag 06.04.2022 - 14:57

Dok su nastavnici bili i vaspitači i bili decu kada zasluže, bilo je reda i poštovonja prema svima. Ovaj lažni liberalizam će da nas satre.

Reply
Žika 07.04.2022 - 00:55

Samo napred! – nastavimo da jačamo prava dece po uzoru na „evropske standarde“, imaćemo generacije bahatih i nevaspitanih mladih koji ne poštuju ni jedan autoritet. Sa takvim generacijama sigurno ćemo da izgradimo modernu „evropejsku“ državu sa poštovanjem autoriteta i institucija. Bravo za hrabrog tužioca, desetine dilera droge,kriminalaca u vlasti i van nje ne vidi, ali je zato u ovom slučaju reagovao kao munja. Kladim se da je učenik divan vaspitan dečak kao i njegovi roditelji, a da je nastavnik jedan nasilni stvor koji je u prosvetu i došao samo da bi se iživljavao na divnoj i vaspitanoj dečici. Treba ga linčovati javno. Roditelji, ne zaboravite da odgledate svaku epizodu „Parova“… budite uzor svojoj deci.

Reply
Marko 07.04.2022 - 09:07

ISPITATI DETALJNO CEO SLUČAJ(AKO IMA KO) ALI DEFINITIVNO UDALJITI TOG ,,PROSVETARA,, OD DECE ,VREMENA KADA JE TO BILO ,,NORMALNO,, SU PROŠLA I VIDIMO GDE SU NAS DOVELA

Reply
Скендербег 07.04.2022 - 10:39

Тужилац да повуче пријаву под хитно, ђака избацити из школе. Вратимо учитељима, наставницима, професорима право да буду и предавачи и педагози; суманути закони ће нас дефинитивно упропастити.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!