Home Info Paralolimpijski maratonac u trci za Ginisa stigao u Smederevo

Paralolimpijski maratonac u trci za Ginisa stigao u Smederevo

redakcija

Goran Nikolić, kragujevački paraolimpijski maratonac, istračao je 21. etapu, od Požarevca do Smedereva, a na smederevski centralni gradski trg stigao je u pratnji pionira i juniora Atletskog kluba Smederevo.

– Ovo je bio najmlađi tim koji me je pratio i poželeo dobrodošlicu. Samo da me posluži zdravlje i da ne bude povreda, za sada sve ide po planu – rekao je Nikolić.

Etapa od Požarevca do Smedereva bila je pedeseti maraton koji je Nikolić  istrčao u svojoj pedesetoj godini.

Goran je  inače upravnik Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu, jedinstvenog na Balkanu- Smatram da sam korisniji na drumu i da na taj način skrenem pažnju, nego da sedim u toj fotelji ili da obijam pragove raznih institucija, kod kojih su rešenja uglavnom spora – objašnjava Nikolić šta ga je ponukalo da krene na maratonsko trčanje.

Počev od 3. septembra, Goran je svakog dan pretrčao po 42 kilometra i 195 metara, od grada do grada. Sve je zvanično prijavljeno Ginisu, jer ovaj sportista  ima ambiciju da postavi novi svetski rekord čiji je aktuelni vlasnik potpuno zdrav atletičar iz Japana, koji je pretrčao 53 maratona za 53 dana.

– Moj cilj nije obaranje Ginisovog rekorda već promocija zdravlja i sporta, kao i sposobnosti osoba sa invaliditetom za urade i najsloženije poslove – ističe Goran.

Iz Smedereva Nikolić trči za  Kragujevac, nastavlja za Niš, potom se vraća u zapadnu Srbiju, odakle će preći u Bosnu, gde su mu stanice u četiri grada. Odatle ide u Crnu Goru, a maraton završava u Budvi 27. oktobra.

M.Đorđević
 

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!