Home Info Odbornik mora da se izvini gradonačelnici jer je nazvao „naduvenom babom“

Odbornik mora da se izvini gradonačelnici jer je nazvao „naduvenom babom“

by redakcija

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da je odbornik Skupštine grada Smedereva Perica Đorđević diskriminisao gradonačelnicu tog grada Jasnu Avramović na osnovu pola i godina, javno je nazvavši "naduvenom histeričnom babom".

Poverenica je u saopštenju navela da je Đorđević uvredio i omalovažio gradonačelnicu na osnovu njenih ličnih svojstava – pola i starosnog doba, i preporučila mu da uputi pisano izvinjenje Avramovićevoj.

Ona smatra i da je Đorđević svoj stav prema gradonačelnici iskazao kroz stereotipne rodne uloge i prizmu pola i starosnog doba, prema kojima se žena, bez obzira na svoju stručnost, može komentarisati kao baba ili kao histerična, ukoliko njen rad i izjave nisu u skladu s vrednostima druge osobe.

S obzirom da Đorđević nije postupio po preporuci i nije uputio izvinjenje ni nakon rešenja o opomeni, Poverenica o tome putem saopštenja obaveštava javnost.

Inače, Đorđević je na zasedanju Skupštine grada Smedereva krajem prošle godine izjavio: "Bilo bi dobro da gradonačelnik bude A.P, mlad i častan, umesto naduvene i histerčne babe" .

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!