Home ZanimljivostiTehnologija Ovaj budilnik nećete moći da ignorišete

Ovaj budilnik nećete moći da ignorišete

by redakcija

Ukoliko i vi, baš kao i Riki Ho, imate problema sa buđenjem i budilnicima koji nisu dovoljni da vas izvuku iz kreveta, možda je “Walk Up! Alarm Clock” aplikacija pravo rešenje za vas.

 

Tridesetjednogodišnji Ho, prema sopstvenom priznanju, svakodnevno ima problem da ustane iz kreveta i započne dan na vreme. Upravo mu je tokom jednog od takvih mučnih trenutaka palo na pamet da kreira aplikaciju koja će uspešno zameniti tradicionalni budilnik. 

“Želeo sam da kreiram nešto što će, između ostalog, rešiti i moj problem. Jednog dana bio sam u krevetu i razmišljao sam o tome kako nema šanse da se izvučem iz postelje”, kazao je Ho američkom magazinu “Time”, otkrivajući da mu je u dizajniranju aplikacije pomogao i brat. 

Tada je došao na ideju da kreira “Walk Up! Alarm Clock” aplikaciju, koja je već neko vreme dostupna na servisu iTunes po ceni od 0.99 dolara. Ubrzo nakon objavljivanja, aplikacija se našla među deset najčešće preuzimanih korisnih aplikacija. 

Aplikacija je zasnovana na detekciji pokreta i kada se alarm aktivira na smartfonu ili tabletu, potrebno je da korisnik napravi minimum deset koraka pre nego što alarm utihne. Broj potrebnih koraka za deaktivaciju je moguće povećati do maksimalnih sto. 

Ukoliko ste mislili da je aplikaciju lako prevariti samo pomeranjem telefona, Ho je mislio i na to pa aplikacija reaguje jedino na prave korake. 

“Aplikacija je dizajnirana tako da vas na svaki mogući način izvuče iz kreveta”, tvrdi Ho. 

Zvuk budilnika može biti podešen, pa osim vrišteće buke koju pravi muški ili ženski glas, probuditi vas može i smeh veštice ili zvuk sirene policijskih kola. 

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!