Home InfoDruštvo Otvoren vrtić u Drugovcu koji je donirala Evropska komanda vojske Sjedinjenih Američkih Država

Otvoren vrtić u Drugovcu koji je donirala Evropska komanda vojske Sjedinjenih Američkih Država

by Redakcija

Juče je u Drugovcu otvoren vrtić u okviru Predškolske ustanove ,,Naša radost“. Zahvaljujući ovom objektu, Drugovac će sada imati savremeno obdanište za svoje najmlađe stanovnike.

Projekat vrednosti preko 500.000 američkih dolara sproveden je uz finansijsku podršku Programa humanitarne pomoći Evropske komande Vojske Sjedinjenih Američkih Država. Od 2005. godine do danas, Ambasada SAD je kroz Program humanitarne pomoći Evropske komande Vojske Sjedinjenih Američkih Država uložila više od 15 miliona američkih dolara.

Projekat koje otpočen u junu prošele godine sada je završen i pušten u rad.
Otvaranju novog vrtića u Drugovcu prisustvovao je gradonačelnik Smedereva Jovan Beč sa članovima Gradskog veća, kao i Ambasador SAD – a Kristofer Hil sa suprugom.

„Danas smo se okupili na ovom mestu sa ciljem da obeležimo završetak radova na izgradnji vrtića u Drugovcu čime ćemo uspeti da proširimo kapacitete ustanove ,,Naša radost“ za tri vaspitne grupe i omogućiti kvalitetan vaspitno-obrazovni rad u prostoru koji je sagrađen po najvišim standardima. Na ovaj način rešavamo problem koji se odnosi na činjenicu da su do sada samo deca predškolskog uzrasta imala mogućnost korišćenja usluga vrtića u školskoj prostoriji. Izgradnjom ovog vrtića moći će da se upisuju i deca uzrasta do tri godine, tako da će roditelji koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom sada biti u povoljnijem položaju jer će deci biti omogućen kvalitetniji boravak u ovoj ustanovi“,  rekao je gradonačelnik Beč u svom obraćanju.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil, je takođe istakao značaj izgradnje vrtića u Drugovcu za grad Smederevo, ali i za seosku sredinu. Takođe, govorio je i o važnosti boravka dece u vrtiću od njihovog najranijeg detinjstva. Tokom svog obraćanja prisutnima naglasio je zadovoljstvo činjenicom da je Ambasada SAD sprovela ovako značajan projekat, kojim je omogućeno da bude rešen i problem grada Smedereva usled postojanja listi čekanja za smeštaj najmlađih sugrađana.

foto: Grad Smederevo

Evropska komanda američke vojske donira vrtić u Drugovcu

Slične vesti

2 comments

milenko 30.08.2022 - 11:53

Sunce ti poljubim,prvo osiromasenim uranijumom sve sruse a onda kao humanitarci grade!

Reply
Smederevac 31.08.2022 - 11:53

Pa zasto opet -Imao sam cast da sam sa ex Drzavnim sekr.u Vladi Srbije budem u delegaciji ispred nase Opstine(2005 god.) kada je za obnovu decijeg vrtica uplacena suma potrebna za kompl/adaptaciju ???Takodje su odobrena sredstva za renoviranje kuce Narodnog poslanika pre II rata cije je domacinstvo bilo predmet doktorske disert.kao primer jednog tipicnog modernog seoskog domacinstva za vreme izmedju dva Velika rata .

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!