Home Info Otvoren olimpijski bazen u Smederevu

Otvoren olimpijski bazen u Smederevu

by redakcija

Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević otvorio je na kompleksu Sportskog centra olimpijski bazen čija je izgranja planirana 60 godina a izgrađen je za nepunih sedam meseci.

Na otvaranju bazena olimpijskih razmera prisustvovala je vaterpolo reprezentacija Srbije sa predsednikom Vaterpolo saveza Veliborom Sovrovićem i članom Upravnog odbora, gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

Gradonačelnik Smedereva je na otvaranju rekao da je Smederevo izgradilo najveći bazen u Srbiji i da ima najlepšu sportsku dvoranu. Oba objekta otvorena su ove godine.

Bazen je planiran gotovo 60 godina, a sportska dvorana je građena 11 godina.

"Bilo bi sjajno kada bi se u ovoj zemlji malo manje izdvajalo za fudbal i malo manje pravili fudbalski tereni, a malo više tereni za sportove na vodi. Danas Smederevo ima bazen da može više ljudi da navija za naše momke nego Beograd" rekao je član Upravnog odbora Vaterpolo saveza Srbije Dragan Đilas.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbija Velibor Sovrović izrazio je nadu da
će otvaranje bazena biti početak razvoja vaterpolo sporta u Smederevu, i da da će narednih godina Smederevo uživati u velikim takmičenjima u tom bazenu.
 
Večeras su na Sportskom centru otvorena tri bazena, od kojih je najmanji za najmlađe, neznatno većih dimenzija za obuku neplivača i bazen olimpijskih razmera

Od sutra će radno vreme bazena biti od 10.30 sati. Pojedinačna ulaznica je 150 dinara, u pretplati će 30 ulaznica koštati 3.000 dinara. Deca do sedam godina koristiće bazen besplatno.

Planirana je i obuka za neplivače koja će početi 1. avgusta. Obuka za neplivače biće svakog dana po dva sata.

msp

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!