Home Info Otkazana predstava Putujuće pozorište Šopalović

Otkazana predstava Putujuće pozorište Šopalović

by redakcija

Kraljevačko pozorište otkazalo je nastup na Tvrđava teatru u Smederevu zbog bolesti glumice Jelene Bartulović koja tumači lik Jelisavete u predstavi Ljubomira Simovića „Putujuće pozorište Šopalović“.

Predstava je trebalo da bude igrana u nedelju, 15. avgusta na drugom Tvrđava teatru koji će biti održan od 11. do 20. avgusta u malom i velikom utvrđenju smederevske srednjevekovne citadele Đurđa Brankovića.

Na festivalu u Smederevu biće prikazano 12 pozorišnih predstava.

Direktor manifestacije Dragoslav Martić potvrdio je agenciji Beta da je predstava otkazana i da je kasno da u istom terminu bude igrana neka druga predstava.

Kraljevačko pozorište je s predstavom „Putujuće pozorište Šopalović“ uglavnom gostovalo po Srbiji i učestvovalo na više domaćih teatarskih festivala.

Jelena Bartulović, koja je angažovana u Kraljevačkom pozorištu više od pola veka kao neprofesionalni glumac, pored uloge Jelisavete u Simovićevoj predstavi, igra i u komediji „Familija“ koju je prema Nušićevoj „Ožalošćenoj porodici“ adaptirao Miodrag Dinulović.

Na Tvrđava teatru pored pozorišta iz Srbije nastupiće teatri iz Italije, Španije, Holandije. Festival će otvoriti Teatar Puho iz San Sebastijana predstavom „Zemlja Do Do“ rađenoj prema motivima dela Luisa Kerola „Alisa u Zemlji čuda“.

(Kraj) msp

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!