Home InfoKultura Večeras na sceni predstava “Zajedno”

Večeras na sceni predstava “Zajedno”

by redakcija1

Druge večeri “Teatra u tvrđavi”, a nakon gostovanja pozorišta iz Bijeljine, na programu je koprodukcija SNP-a, Beoarta, Centra za kulturu Tivat i KC Pančevo.

Za predstavu “Zajedno” tekst je uradila Ana Đorđević, a režiju Jana Maričić.

Ova predstava, kroz likove koji se sastaju kako bi obeležili sedam dana od smrti oca porodice, zapravo govori o mentalitetima i “društvenim klasama”.

Porodicu Mihajlović i sve njene primarne i pridružene članove ništa nije tako osakatilo, obezvredilo i naružilo, kao njihova sopstvena dinamika i odnosi. Ali, kako to najčešće biva, ništa ih drugo nije spasilo, održalo i ojačalo, do upravo njihovo nepokolebljivo zajedništvo, neodustajanje jednih od drugih i prosta međuzavisnost.

Psihologija će to nazvati patologijom, naivni bi rekli da je to ljubav, a za nas u pozorištu, to se zove istina. Šestoro članova familije pet godina nije selo za isti sto, sve dok ih smrt bližnjeg nije okupila.

Uz alkohol i deljenje uspomena, otvaraju se nerazjašnjene teme, prećutana zameranja, sramotne tajne. Dakle: humor, agresija, suze, ljubav, praštanje.

Predstava se igra od 20 sati u Malom gradu tvrđave, uz napomenu da programi “Tetara u tvrđavi“ umnogome zavise od vremenskih prilika pa se u slučaju kiše, odvijaju u Centru za kulturu.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!