Home InfoHronika Osumnjičena za trovanje kafom proglašena neuračunljivom

Osumnjičena za trovanje kafom proglašena neuračunljivom

by redakcija

Sanja Nikolić iz Smedereva koja je kao laborantkinja Poljoprivredne i savetodavne službe u Kolarima osumnjičena da je kolegama sipala pesticide u kafu, proglašena je neuračunljivom u vreme izvršenja krivičnog dela. Veštačenje je tražilo Više javno tužilaštvo u Smederevu, a stručnjaci Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, ustanovili su da su kod nje bile isključene sposobnosti shvatanja dela i upravljanja postupcima.

– Više javno tužilaštvo u Smederevu predložilo je sudu da joj se izrekne mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa – potvrdio je za „Politiku” Dragan Lopušina, viši javni tužilac u Smederevu.

To je poseban postupak koji ima za svrhu njeno lečenje, objašnjava Lopušina, jer su veštaci ustanovili da je opasna po okolinu. Ta mera, kaže on, traje dok ne dođe do izlečenja, o čemu odlučuju nadležni lekari. Iako je VJT Smederevo tereti za pokušaj ubistva, jer za to postoje osnovane sumnje, laborantkinja nema status okrivljene.

Na potezu je Viši sud u Smederevu. U posebnom postupku koji se vodi u ovakvim slučajevima biće utvrđeno da li je osumnjičena počinila krivično delo za koje se tereti, a sud će se izjasniti i o predlogu tužilaštva.

Sanja Nikolić je tokom istrage negirala optužbe. Ona je u pritvoru, nakon što je u aprilu uhapšena pod sumnjom da je u kafu sipala „metomil”, otrov prve kategorije. Tu kafu, prema podacima iz istrage, namenila je kolegama, ali su je popila dvojica klijenata PSSS Kolari, nakon čega su završili na lečenju na VMA. Trag u istrazi ubrzo je doveo do osumnjičene.

O.Milošević

Izvor: Politika

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!