Home InfoDruštvo Ostrvo se pretvara u društvenu igru

Ostrvo se pretvara u društvenu igru

by redakcija

Američka društvena igra „Game of LIFE“ biće pretvorena u realnu igru nakon što su vlasti ostrva Joron u Japanu rešile da ga pretvore u tablu za ovu igru.

Svi zainteresovani moćiće da za 5 dolara učestvuju u igri koja će trajati mesec dana. 

Iako udaljeno ostrvo u Japanu i američka društvena igra i nemaju puno toga zajedničkog, Takanori Ivamoto, organizator ove neobične igre, smatra da je ovaj potez potpuno prirodan s obzirom na činjenicu da ostrvo neverovatno podseća na tablu na kojoj se ova društvena igra igra. 

Predsedavajući Komercijalnom komorom, prvi put je primetio sličnost nakon što je bio prinuđen da dane provodi kod kuće tokom sezona tajfuna 2012. godine koaj je pogodila ovo ostrvo sa 5.400 žitelja. 

„Imao sam goste sa malom decom a pošto nismo imali struju jedina zabava su nam bile društvene igre. Tada sam shvatio koliko ostrvo liči na jedan deo igre“, izjavio je Ivamoto. 

Takanori Ivamoto je sa svojim kolegama u tome video priliku da poboljša turizam na ostrvu na kreativan i uzbudljiv način. 

Igra će u realnom životu podsećati na popularan televizijski šou „The Amazing Race“ u kom će učesnici dobiti mapu i zadatke koje će ispunjavati uz pomoć lažnog novca. 

Igra bi trebalo da bude započeta 20. jula.

Izvor: abcnews

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!