Home InfoHronika Oslobođen bivši predsednik Skupštine Smedereva Goro Redžić

Oslobođen bivši predsednik Skupštine Smedereva Goro Redžić

redakcija

Direktor smederevskog nedeljnika "Naš glas" i smenjeni predsednik gradske Skupštine Goro Redžić oslobođen je optužbe za korupciju i zloupotrebu položaja jer sud nije utvrdio da je on primao mito.

Goro Redžić je uhapšen u septembru 2012. godine na periferiji Smedereva, u Ulici crvene armije, prilikom primopredaje obeleženih 300 evra i 10.000 dinara, prenosi Beta.

Direktor novinske kuće branio se da je novac uzeo od donatora da bi u redakciji proslavili izlazak 3.000 broja novina.

Prema optužnici, on je zauzvrat obećao darodavcima da će im omogućiti, mimo tendera i zakonske procedure, korišćenje poslovnog prostora pomenutog nedeljnika u najužem centru grada.

Ranijim rešenjem Privrednog suda zabranjeno je korišćenje, prodaja ili rentiranje tog poslovnog prostora jer time do aukcije raspolaže Agencija za privatizaciju.

Nedeljnik Naš glas privatizovan je marta 2009. godine ali je Agencija u julu 2012. godine obavestila rukovodstvo novina o poništenju privatizacije zbog neizmirenih obaveza firme.

Kupac je u postupku privatizacije uplatio tri rate po 34.000 evra, a vrednost privatizovanog kapitala je 369.000 evra.

Da ne bi propao ranije uplaćen novac, Goro Redžić je ponudio Agenciji za privatizaciju svoje usluge, odnosno da u ime bivšeg vlasnika, odobrnika i lidera Pokreta za bolje Smederevo, isplati zaostale rate, ali se pokazalo da je firma više meseci blokirana.

Redžić je, kao član Pokreta za bolje Smederevo, bio predsednik Skupštine grada, a smenjen je kada je ta koalicija napustila skupštinsku većinu i prešla u opoziciju.

Zamenik višeg javnog tužioca Aleksandar Kovčević rekao je Beti da će se žaliti na oslobađajuću presudu.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!