Home InfoHronika Opljačkana i treća “Roda” u Smederevu

Opljačkana i treća “Roda” u Smederevu

by redakcija

Nepoznato lice odnelo 558.000 dinara iz objekta "Merkator Roda" u Smederevu. Ovo je treća pljačka "Rodinih" objekata u ovom gradu za samo mesec dana.

Nepoznati kradljivac provalio je u prodavnicu “Merkator-Roda” u Smederevu u noći između 2. i 3. juna i iz metalne kase odneo 558.000 dinara. U proteklih mesec dana ovo je treći objekat kompanije “Merkator-Roda” u Smederevu koji se našao na meti provalnika, pa u Policijskoj upravi Smederevo sumnjaju da je provale izvšila ista osoba.

Provala se dogodila u prodajnom objektu koji se nalazi u Ulici 16. oktobar broj 82 u Smederevu. Nepoznati izvršilac obio je bravu na vratima magacina, a potom i bravu u kancelarijskom delu objekta. Potom je obio vrata i priručne metalne kase i iz nje odneo ceo dvodnevni pazar.

Za samo meces dana opljačkane su čak tri prodavnice ovog lanca u Smederevu. Prethodno je provaljeno u prodavnicu u Karađorđevoj ulici, odakle je odneto 245.228 dinara, a potom i u objekat u Ulici Dositeja Obradovića u naselju Papazovac, koji je “olakšan” za 213.000 dinara. Ukupan iznos za koji je kompanija “Merkator-Roda” oštećena u ovim krađama, iznosi više od milion dinara.

U PU Smederevo kažu da je vrlo verovatno da je iza sve tri provale stoji isto lice.

Sumnjamo da je ove krađe izvršila ista osoba, jer su sva tri objekta provaljena na sličan način. Provale su se odvijale isključivo noću, obijanjem sporednog, magacinskog ulaza, nakon čega je izvršilac ulazio pravo u kancelarijski prostor, gde je obijao metalne kase i iz njih odnosio novac od pazara. Intenzivno radimo na rasvetljavanju ovih teških krađa, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena . rekli su u smederevskoj policiji.

Izvor: Telegraf

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!