Home Info Opasna plovidba na Dunavu kod Smedereva

Opasna plovidba na Dunavu kod Smedereva

by redakcija

Obaveštavamo sve učesnike u plovidbi i zainteresovanu javnost da je na deonici plovidbene zone Smederevo, između mosta i gasovoda ugrožena bezbednost plovidbe za uzvodne i nizvodne brodove, zbog nepropisno usidrenih objekata u zoni između mostova i ispod drumskog mosta.

Objekti su usidreni neposredno ispod desnog stuba mosta i pod uticajem vetra su se poprečili do gotovo polovine plodbenog prolaza. Susretanje na ovom delu je gotovo nemoguće kao i obilaženje. U uslovima smanjene vidljivosti dodatno je otežana plovidba zbog radarskih smetnji prouzrokovanih blizinom mostova i objekata između njih.

Lađari su zbog loše bezbednosne situacije u Smederevu (učestale krađe robe i opreme) prinuđeni da svoje objekte sidre blizu dobro osvetljenih lokaliteta, što su upravo mesta na kojima sidrenje nije dozvoljena i mesta gde zbog metereoloških promena dolazi do ugrožavanja bezbednosti plovidbe.

Apelujemo na Inspekciju plovidbe Smederevo i na rečnu policiju da se ozbiljno pozabave problemom bezbednosti plovidbe i o bezbednosti objekata na sidrištu kako ,zbog kriminalnih aktivnosti u Smederevu, ne bi došlo do ozbiljnih havarija i gubitka ljudstva i opreme.

Upravni odbor UPLS
(Udruženje profesionalnih lađara Srbije)

Izvor: UPLS

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!