Home InfoPrivreda Odabran supervizor za rekonstrukciju Luke Smederevo

Odabran supervizor za rekonstrukciju Luke Smederevo

redakcija1

Na konkursu koji su raspisali Ministarstvo građevinstva, saobraćaja i infrastrukture i gradska uprava Smedereva, u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji, firma Niras DOO iz Beograda odabrana je za supervizora na tenderu za sanaciju i izgradnju terminala za rasute i opšte terete Luke Smederevo.

Ovo je drugi javni poziv za rekonstrukciju Luke Smederevo, dok je prvi obustavljen u aprilu 2020. godine, jer je tehnički prihvatljiva ponuda premašivala finansijska sredstva.

Planirana je sanacija postojećeg lučkog područja i pristaništa od približno 3,8 ha i izgradnja novog dela luke površine 21ha, kao produžetak postojećeg područja. Radovi uključuju i infrastrukturu puta, luku i komunalne usluge odnosno unutrašnje puteve i železnice, vodovod i napajanje električnom energijom.

U zaključenju ugovora vrednog  oko 2,5 miliona evra, predmet nabavke su usluge nadzora u skladu sa uslovima ugovora FIDIC za projekat „Rehabilitacija i izgradnja terminala za rasuti i generalni teret Luke Smederevo“.

Područje planirano za terminal proteže se duž dela desne obale Dunava, nizvodno od drumskog mosta Smederevo-Kovin u dužini od približno 1000 m.

Za proširenje kapaciteta Luke Smederevo opredeljeno je 4,5 miliona dinara a projekat se finansira putem zajma Evropske investicione banke, kojom se obezbeđuje 50 procenta vrednosti projekta, dok će ostatak biti finansiran iz budžeta Srbije.

izvireKaouja

1 komentara
0

Slične vesti

1 komentara

insajder 27.01.2021 - 22:21

Da li za Luku Smederevo i rezervoare nafte blizu Kovinskog mosta i sve sto je vezano za energetiku,naftu i gas ne ide preko Zorane mihajlovic i njenog pulen iz Smedereva Softica?!

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!