Home InfoDruštvo Od danas pojačana kontrola saobraćaja

Od danas pojačana kontrola saobraćaja

by redakcija1

Od 6.do 12. novembra, saobraćajna policija sprovodi još jednu u nizu međunarodnih akcija pojačane kontrole saobraćaja koja će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Ovoga puta, akcija je usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila pa će patrole prvenstveno biti na putevima sa najintenzivnijim saobraćajem ovih vozila.

Poseban akcenat, kako saopštava MUP, biće stavljen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

Takođe, saobraćajna policija će kontrolisati autobuse za prevoz đaka na ekskurzije, rekreativne nastave i svih drugih vidova organizovanog prevoza dece.

Od početka godine otkriveno je oko 108.000 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila i 4.000 prekršaja koje su učinili vozači autobusa.

Slične vesti

1 comment

Bojan 06.11.2023 - 19:30

Hoce li neko sprovesti akciju provere stanja puteva i akciju radova na putevima na teritoriji opštine Smederevo , uskoro cemo morati da vratimo volovske zaprege zbog stanja saobraćajnica…
bruka

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!