Home Info Obustava proizvodnje u Železari Smederevo mesec dana

Obustava proizvodnje u Železari Smederevo mesec dana

by redakcija

Proizvodnja u Železari Smederevo u subotu će biti obustvljena zbog nedostatka sirovina. Visoka peć biće na tihom hodu oko mesec dana, potvrđeno je „Novostima“ u sidnikatima ove kompanije.

Menadžment nije zvanično potvrdio privremeno obustavljanje proizvodnje. Međutim, Bojan Bojković, izvršni direktor za finansije u Železari Smederevo, za lokalni nedeljnik je izjavio da će fabrika „imati kraće stajanje kako bi uparili najjeftiniju proizvodnju sa najboljim finansiranjem“.

– Železara Smederevo, odnosno Visoka peć, u subotu staje zbog nedostatka sirovina. Koliko će stajati, niko u ovom trenutku ne može da zna jer, navodno, nema novca za sirovine. Ima nagoveštaja da će zastoj u proizvodnji potrajati najmanje mesec dana – kaže predsednik udruženih sindikata „Sloga“, Željko Veselinović.

On navodi da, prema informacijama iz fabrike, jedna barža sa rudom stoji u Velikom Gradištu i da se čeka uplata kako bi nastavila put za Smederevo. Međutim, kako tvrdi Veselinović, reč je o količinama koje su nedovoljne za pokretanje Visoke peći.

Sindikat „Sloga“ potvrđuje nezvanične informacije da je za partnerstvo sa srpskom železarom zainteresovana američka kompanija koja je zahtevala da se ne saopštava njeno ime u javnosti.

– Prošle nedelje fabriku je posetila američka delegacija i Džon Gudiš, bivši prvi čovek „Ju-es stila“, koji je u penziji i radi kao konsultant za jednu američku kompaniju – kaže predsednik „Sloge“.

– Nadamo se da će u što skorije vreme biti pronađen kupac ili strateški partner jer, u suprotnom, ko zna kakva sudbina može zadesiti fabriku u ovim kriznim vremenima i najavama zatvaranja firmi i smanjenja troškova.

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!