Home InfoHronika Obijen semafor Smedereva!?

Obijen semafor Smedereva!?

by redakcija

 

Taman kada su čelnici Smedereva uspeli da skrpe novac za izmirenje dugova prema bivšim igračima i trenerima, zadesila ih je nova muka.
 
Uoči poslednjeg pripremnog meča pred početak sezone, dogodilo se nešto što je iznenadilo ne samo zaposlene u klubu, već i sve istinske ljubitelje fudbala u Smederevu. 
 
– Dan uoči prijateljskog meča sa Politehnikom iz Temišvara pokušali smo iz komandnog pulta da proverimo rad semafora, kao i uoči svake utakmice. Nije reagovao, otišli smo do južne tribine, gde se semafor nalazi i bili zatečeni viđenim. Na visini od pet metara, sa spoljne strane stadiona, neko je provalio ormar i odneo svih sedam trafoa koji opslužuju semafor. Pravo je čudo kako niko nije stradao, jer je sve bilo pod naponom. Na licu mesta odmah su došli inspektori kriminalističke policije i preduzeli odgovarajuće mere – ispričao je za Sportski žurnal Jovica Milosavljević, upravnik stadiona. 
 
Najverovatnije je reč o pljački u kojoj je učestvovalo lice koje dobro poznaje elektriku, što bi donekle moglo da olakša posao policiji. 
 
Pričinjena šteta se procenjuje na oko 5.000 evra, a ukradeni trafoi ne mogu se iskoristiti u druge svrhe. Stoga će najverovatnije završiti na nekom otpadu kao sekundarna sirovina. 
 
– Potražili smo pomoć od Crvene zvezde i Partizana, ali njihovi trafoi sa ranije zamenjenih semafora nisu odgovarajući. Kako ih trenutno nema ni na domaćem tržištu, sasvim je izvesno da u sredu, kada dočekujemo Vojvodinu, semafor neće biti u funkciji – rekao je upravnik smederevskog stadiona. 
 
Ovo nije prva pljačka ove vrste na stadionu Smedereva. Pre dva meseca nepoznata lica su ukrala 100 metara kabla ispod istočne tribine. 

Izvor: SMEDIA

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!