Home InfoZdravstvo Novo u Smederevu: Terapije kiseonikom u hiperbaričnoj komori

Novo u Smederevu: Terapije kiseonikom u hiperbaričnoj komori

redakcija1

Da li znate šta je najbitnije za život? Zaustavite disanje na par trenutaka, a potom odgovorite na postavljeno pitanje.
Vaš odgovor je tačan! KISEONIK.
Čovek bez hrane može da izdrži 3 nedelje, bez vode 3 dana, a bez kiseonika ni 3 minuta.

Osim što je neophodan za život, kiseonik se primenjuje i u terapiji. U osnovi velikog broja patoloških stanja nalazi se hipoksija – stanje smanjene količine ili sniženje parcijalnog pritiska kiseonika. Smanjenje koncentracije kiseonika u ćelijama i tkivima ima za posledicu poremećaj u funkcionisanju ćelija, organa i organskih sistema, a na primer, samo 3-4 minuta bez kiseonika je dovoljno da izazove trajna oštećenja u našem telu.

Pomoću čistog  kiseonika  čovek vrača mentalnu i fizičku snagu.
Dodatno unošenje kiseonika u organizam doprinosi boljoj razgradnji štetnih materija koje nastaju kao posledica lošeg metabolizma  kao i povećanju energetskih sposobnosti organizma. Bolja isporuka kiseonika u tkiva, organe i ćelije omogućava organizmu da bude aktivniji, pošto telo u prisustvu kiseonika napreduje.

OXYGEN HOUSE SMEDEREVO je centar za negu, oporavak i regeneraciju tela, kako kod sportista, tako i kod svih ljudi koji vode računa o svom izgledu i psihofizičkom stanju. Ovo je jedini centar ovog tipa u našem gradu. Tretmani u Oxygen centru se zasniva na udisanju kiseonika iz koncentratora koji imaju svoje ISO i CE sertifikate, na pritisku okoline većem od atmosferskog u za to posebno namenjenim uređajima komorama.

Potreba za kiseonikom je univerzalna za sve ćelije ljudskog organizma a njegov nedostatak je uvod u brojne bolesti i stanja kao i posledica bolesti i/ili povreda.

„Kod nas tretmanima pospešujemo proces oporavka kako sportista tako i rekreativaca, pojačavamo imuni sistem i bavimo se prevencijom oboljenja kroz benefite naših tretmana. Čist kiseonik je vrlo popularna terapija u svetu koja poboljšava prokrvljenost i ishranu kože, njenu elastičnost i čvrstinu, pa se zbog toga koristi za ulepšavanje i usporavanje starenja. Zbog svog antibakterijskog svojstva, čist kiseonik deluje protiv infekcija, smanjuje bol, otok, upale i utrnulost, ubrzava zarastanje  rana i smanjuje ožiljke, regeneriše sitne krvne sudove, nerve i kosti, i skraćuje vreme oporavka posle operacija i raznih povreda.“- kažu zaposleni iz Oxygen Centra za SDCafe.rs

Hiperbarična oksigenacija (HBO) je naučno utemeljena metoda koja se zasniva na primeni molekulskog kiseonika na pritisku okoline većem od atmosferskog. Sprovodi se u specijalnim uređajima – hiperbaričnim komorama, a u cilju prevencije, oporavka i nezi našeg tela i organizma.

U OXYGEN HOUSE CENTRU na raspolaganju su Vam najsavremenije hiperbarične komore najnovije generacije koje se koriste kao dopunska terapija za poboljšanje stanja organizma, kao i u kozmetičke svrhe. Hiperbarična komora nudi terapijske i kozmetičke tretmane čistim kiseonikom koji se koristi u službi zdravlja, revitalizacije, podmlađivanja i lepote.

ŠTA JE HIPERBARIČNA KOMORA?

Hiperbarična komora  je specijalan uređaj koji provodi hiperbarični kiseonik koji se udiše u uslovima povišenog pritiska. Hiperbarična komora je odlična za sportiste, kako za poboljšanje opšteg stanja organizma, tako i za lečenje povreda. Primenjuje se i u estetske svrhe, kao i u anti-age tretmanima, jer dovodi do sinteze kolagena i zatezanja kože.

Prilikom svakog tretmana gubi se od 400 do 600 kalorija i pospešuje se varenje, tako da može da posluži i kao potpora procesu mršavljenja.

Tokom trajanja tretmana sve vreme ste pod nadzorom. Terapija je potpuno bezbolna. Leži se mirno u komori i udiše se kiseonik kojim je ispunjena komora. Postoji audio i vizuelni kontakt. U svakom trenutku tokom tretmana je omogućena komunikacija osobljem koje upravlja komorom.

„Trajanje tretmana u nasoj komori je 60-90 minuta, a da bi se osetio efekat delovanja kiseonika, preporučuje se serija od najmanje 10-15 tretmana. Naša hiperbarična komora namenjena je za dve  osobe, providna je i nema bojazni za klaustrofobične osobe. Za vreme boravka u komori, pacijent treba da nosi pamučnu odeću, bez nakita, šminke, krema i parfema. U komoru možete uneti mobilni telefon.“ – dodaje ljubazno osoblje iz Oxygen centra.

Neki od benefita tretmana su:

-Poboljšanje opšteg zdravlja.
-Poboljšanje fizičke sposobnosti za oko 35%
-Poboljšanje memorije i koncentracije za oko 20%
-Gubitak težine – razgrađivanje masti do 600kcal po tretmanu
-Poboljšanje potencije
-Smanjuje se pojava bora, pigmentacija i oštećenja od sunca
-Lečenje  od akni
-Smanjuje pojavu i vidljivost ožiljaka, strija i celulita
-Smanjue vidjivost proširenih pora
-Smanjuje opadanje i pospesuje rast kose
-Smanjuje podocnjake i tamnu  regiju  oko očiju
-Regeneracija sitnih krvnih sudova, nerava i kostiju
-Ubrzano zarastanja rana, mišića, ligamenata i preloma
-Skraćivanje vremena oporavka posle sportskih povreda, operacija, opekotina i ekstremnih napora
-Oslobađanje krvi od toksina
-Deluje u borbi protiv opstipacije, depresije i hroničnog umora
-Wellnes efekat.

 

 

 

 

 

Oxygen Centar se nalazi u Knez Mihajlovoj 58 u Smederevu, preko puta glavnog ulaza u Bolnicu.
Sve potrebne informacije možete dobiti na telefon 069.11.000.22

Svi koji se budu prijavili za celokupnu seriju od 10 tretmana uz kod SCAFE ostvariće popust od neverovatnih 20%.

Potrebno je da samo prilikom prijavljivanja kažete SDCAFE i dobićete popust.

foto i video: privatna arhiva

1 komentara
0

Slične vesti

1 komentara

Slavica 03.12.2021 - 00:03

Kog stručnog profila su zaposleni u vašem centru? Da li lekari nadgledaju tretman u hiper baričnoj komori?
HVALA!

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!