Home InfoSport Novi šampion iz redova Kik boks kluba KBS „SMEDEREVO“

Novi šampion iz redova Kik boks kluba KBS „SMEDEREVO“

Redakcija

Na kik boks prvenstvu Vojvodine u Somboru, borac Kik boks klub KBS „SMEDEREVO“, Petar Bojatović (15 godina) se kao pozajmljeni takmičar u subotu (11.12.2021. godine) borio za „bratski“ kik boks klub “GARD“ iz Vršca i radio disciplinu lou kik do 60 kilograma-mlađi juniori (od 15-16 godina).

Petar je osvojio zlatnu medalju na ovom takmičenju. Sva tri takmičara sa kojima se Petar borio imaju mnogo duži takmičarski staž, što je uz njihovu fizičku spremnost i rešenost dalo veoma ozbiljan takmičarski ton u toj kategoriji.

Petru je ovo inače prva takmičarska sezona, koju zbog ličnih razloga nije ispunio u celosti te je ove debitantske godine imao samo četiri meča do takmičenja u Somboru i to u disciplini kik lajt, a što je do takmičenja u Somboru bio ukupan broj njegovih mečeva u karijeri. Za protivnika u četvrt finalu mladi Bojović je imao veoma čvrstog protivnika no rezulatat na kraju je bio pobedničkih 3:0. U polufinalnoj borbi na megdan Petru je izašao odličan borac, veoma slične konstitucije i to prvak Vojvodine u disciplini K1 (to je po snazi najjača disciplina u kik boksu, gde se upotrebljavaju i tehnnika udaranja i kolenima, a i udarci nogom su dozvoljeni svuda po telu). Meč je bio izuzetno taktički složen, ali je Petar još jednom pokazao svoj raskošni talenat, vrhunsku tehniku i čvrstinu, što mu je uz disciplinovano sprovođenje taktike donelo pobedu od 3:0.

U finalu takmičenja sa Petrom je svoju veštinu “ukrstio“ reprezentativac Srbije i aktelni viceprvak Evrope, veom čvrst borac, fajter, sa snažnim udarcima, te je Petar prema nalogu iz trenerskog ugla sproveo tri različite taktike za svaku rundu posebno i tako pobedom i u tom meču osvojio zlatnu medalju i titulu prvaka Vojvodine. U trenerskom uglu Petru su bili njegov trener Nebojša Živojinović-Boban i trener kik boks kluba “GARD“ iz Vršca kao sekundant.

„Zahvalio bi se svim svojim saborcima iz kluba koji su dali izuzetan doprinos svim mojim pobedama jer redovno sparinguju sa mnom a to su: Mihajlo, Zoki, Boban, Rastko, Veljko, Đulijano i momci iz starije garde Vuk i Nikola. Takođe, se zahvaljujem svim pratiocima i simpatizerima kik boks kluba KBS “SMEDEREVO“ i naravno svom stručnom štabu koji čine: trener Boban, Maja nekadašnji šampion u kik boksu, sada sudija u kik boksu koja pomaže u spremanju taktike zbog odličnog poznavanja pravila i tati Vojkanu“.- rekao je Petar Bojatović za SDCafe.rs.

Petar je inače u svojoj kategoriji ovogodišnji dobitnik pehara i zlatne medalje sa Evropskog kupa-“Srbija open“ i treći sa turnira “Balkan best fajt“ u disciplini kik lajt, što sa ovom zlatnom medaljom čini jedan uspešan i kontinuirani sportski uspon.

foto: privatna arhiva

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!