Home Info Novi gradonačelnik Smedereva?

Novi gradonačelnik Smedereva?

by redakcija

Kako saznaju „Smederevske novine“, u sredu popodne doneta je odluka da Jasna Avramović, pored ranije najavljene smene sa mesta poverenika gradskog odbora Srpske napredne stranke u Smederevu, bude smenjena i sa mesta gradonačelnice.

Kako tvrdi njihov izvor, razmišljalo se o dve opcije – o uvođenju privremenih mera ili o smeni na osnovu skupštinske većine. Posle konsultacija sa pojedinim odbornicima i odborničkim grupama, odlučeno je da smena bude realizovana većinom u Skupštini grada, kako je statutom i predviđeno. Inicijativu za smenu podneće odbornička grupa SNS-a, koja je prošle godine i predložila Avramovićevu na najodgovorniju gradsku funkciju. Dogovoreno je da predlog odborničke grupe SNS, za novog gradonačelnika bude Dejan Stošić, odbornik u Skupštini grada. Inače, reč je o smederevskom privredniku, koji, kako dobro upućeni tvrde, ima dobru komunikaciju sa obe struje u okviru SNS-a u Smederevu.

Po saznanjima Smederevskih, od Avramovićeve se očekivalo da podnese ostavku, kako bi se izbegla dalja polarizacija u okviru gradskog odbora. Rukovodstvo stranke bilo je spremno da joj ponudi neku funkciju u Beogradu, ali odlazak sa mesta gradonačelnice, prosto nije mogla da prihvati, kaže sagovornik Smederevskih novina.

Izvor: Smederevske novine

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!