Home InfoSport Nove nade streljaštva

Nove nade streljaštva

Redakcija


Poslednjim kontrolnim treningom u okviru Smederevske lige i podelom medalja i diploma za najuspešnije, kao i sertifikata o završenoj Školi streljaštva, još jedna generacija od 18 polaznika uzrasta od 9 do 16 godina, završila je osnovnu obuku na serijskoj vazdušnoj pušci. Tokom proteklih šest meseci takmičili su se u svojim uzrastnim kategorijama u okviru Smederevske lige u streljaštvu. Posle sedam kola lige, najuspešnijima dodeljene su medalje i diplome.

U kategoriji pionira najbolji je bio David Mijatović iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ iz Skobalja. Srebrnu medalju osvojio je Stevan Stoilković iz OŠ „Dositej Obradović“, a bronzanu Pavle Pejov iz OŠ „Dimitrije Davidović“. U kategoriji pionirki zlatnu medalju osvojila je Kristina Radojičić iz OŠ „Ivo Andrić“ iz Radinca, srebrnu Dunja Ivanović iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ a bronzanu Mina Sajić iz OŠ „Dositej Obradović“.

U kategoriji juniora Nikola Ristić iz Tehničke škole je bio najbolji, a kod juniorki Natalija Stojanović iz Gimnazije. Juniorkama su dodeljene još dve medalje, srebrna Mariji Lazarević iz Ekonomsko-trgovinske škole i bronzana Ivi Vranković iz Tehničke škole.

Ova generacija Škole streljaštva nastavlja sa redovnim treninzima i takmičenjima u okviru Letnje lige u streljaštvu, a najbolji su već postali članovi takmičarskih selekcija kluba u mlađim kategorijama.
Od 1. juna počela je i Letnja škola streljaštva. Do sada je upisano više od 15 polaznika, a mesta ima i za još zainteresovanih.
Strelci „Smedereva“ nastavljaju sa takmičenjima iz kalendara Streljačkog saveza Srbije. Prvo u nizu je sledećeg vikenda na „Gran priju“ Novog Sada.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!