Home InfoDruštvo Najavljen novi protest u Smederevu. Evo gde se stoji u subotu!

Najavljen novi protest u Smederevu. Evo gde se stoji u subotu!

Redakcija

Na društvenim mrežama pojavila se danas najava nove eko-blokade za subotu, 11. decembar u Smederevu, kojom se Smederevci pridružuju protestima u pedesetak gradova I mesta u Srbiji.

Posle prošle blokade saobraćaja kod Veskačkog kluba, na kojoj se okupilo više od 1.000 građana, koja je prošla bez ikakvih incidenata,  za ovu subotu lokacija je raskrsnica kod Gumnazije u Smederevu.

Vreme “ekološkog ustanka” je 14 časova, a blokada će, kako se očekuje, kao i u drugim gradovima,  trajati dva sata.


SDCafe.rs

6 comments
0

Slične vesti

6 comments

Plavi + 07.12.2021 - 19:30

Protest, tj. eko-blokadu u potpunosti podržavam, ali to je opšte svetski, dugoročan proces i skup projekat. Lično mislim da bi ovu snagu, energiju i stremljenja mladih i dr. trabalo usmeriti na nešto drugo u Gradu Smederevu, jer je zamrlo, zaparložilo se, ništa se značajno ne dešava. Predlažem smederevcima da se okrenu (protest vlasti) rešavanju lokalnih problema. Napr.: Hotel „Smederevo“ odavno ne radi, Sindikalni park je uzurpiran i propada, kafana Grand ne radi, Gradska galerija zatvorena, Pristan za brodove postao policijska stanica, Nema javnih WC-a, Fasade lepih starih zgrada i kuća oštečene i neokrečene, Dunavski kej oštećen, Obala Dunava prljava. Pruga u gradu se ukllanja od 2003. godine, Zatrpana vekovno živa reka Jezava radi propalih i Želvoza i Godomina, Kulturno zabavni život jedva da postoji (bioskop). Smederevo je imalo profesionalno pozorište od 1950. do 1956.g. Hajdmo za to da protestujemo !

Reply
madman 08.12.2021 - 02:24

opet zeleni odvlace narod od glavnih ciljeva gde bi blokada trebala da bude !!!! Smederevski rio tinto je zelezara i tamo treba da se ide

Reply
Vukas 08.12.2021 - 15:43

Napraviti 2 ili više blokada, ako nas je.bilo 1000 nek pola ode na 2. Lipsku a pola kod Monopola da bi na pešačkim prelazima gde nema semafora prelaili 2 sata non stop. Onda ne mogu da pišu kazne. I obavezno maske i kape. Korona je 😀

Reply
milenko 08.12.2021 - 17:53

Oce opet da predvode Beronja cuveni mason,Benes,Sale ,profa,cica Glisa i ostala prosperitetna bratija

Reply
Žika 09.12.2021 - 13:56

Kad vidim ko predvodi ovu „jedinu i pravu“ opoziciju u Smederevu, odma’ mi pripadne muka. Al’, kad vidim ko je u vrhu vlasti u našem gradu i državi, e onda mi se povraća. Ali, u nedostatku nas „pametnijih, hrabrijih i poštenijih“, koji uglavnom sedimo kod kuće i filozofiramo i svaka dlaka nam smeta, treba podržati i ove ovakve ljude koji se suprostavljaju ovom izopačenom režimu. Osnovni postulati demokratije su smenjivost vlasti, pravo na iskazivanje drugačijeg mišljenja, pravo na bunt… Ako smo mi uopšte za demokratiju?

Reply
Zovunasulice 10.12.2021 - 21:53

Nije bitno ko vodi protest, narod vodi protest, izlazite svi koji hocete da disete cist vazduh i pijete cistu vodu , ovo je pitanje zivota.

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!