Home Info Nikola Stošić pred svojim Smederevom osvojio titulu prvaka sveta u kik boksu

Nikola Stošić pred svojim Smederevom osvojio titulu prvaka sveta u kik boksu

by redakcija

Smederevac Nikola Stošić osvojio je titulu profesionalnog prvaka sveta u lou kiku, WKO PRO, u kategoriji do 81,4 kilograma. Kapiter reprezentacije Srbije je pred punom Sportskom halom u Smederevu na poene savladao, veoma dobrog borca iz Portugalije Rikarda Fernandesa. 

Borba je bila veoma neizvesna puna preokreta. Borci su dobrim delom meča bili izjednačeni i nisu se štedeli. Portugalac je pokazao da nije nimalo lak protivnik i da je Stošićeva titula mukotrpno zarađena. Činjenicu da je meč bio veoma ozbiljan a protivnici dostojni ovakvog događaja potvrđuju i ocene sudija 49:48, 49:48, 48:50.

Publika je uživala u svakoj sekundi meča a Smederevo je u subotu uveče bilo centralna tačka na evropskoj mapi borilačkih sportova.

U četiri uvodne borbe rezultatio su sledeći: Marko Cvetanović / KBK Tron je, u kategoriji do 64,5 kg, pobedio Slobodana Mitrovića / KBK Kolubara posle prekida u trećoj rundi.

U drugoj borbi, sa K1 pravilima, u kategoriji do 75 kilograma, Nikola Todorović / KBK Warrior je nokautirao u prvoj rundi Miloša Dakovića / KBK Crvena Zvezda- Delije. Miloš Cvjetićanin / KBK Vojvodina je u kategoriji do 88,6kg na poene, sa 3:0 glasanjem sudija, pobedio Bojana Džepinu / KBK Batajnica.

U revijalnoj borbi Smederevac Aleksandar Menković / SD Kombat savladao je na poene Žigu Pečnika iz Slovenije u kategoriji do 81 kg.

foto: promo

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!