Home InfoDruštvo Nelegalna ulična prodaja ošteti budžet Smedereva za 22 miliona dinara godišnje

Nelegalna ulična prodaja ošteti budžet Smedereva za 22 miliona dinara godišnje

redakcija

Budžet grada Smedereva godišnje trpi štetu veću od 22 miliona dinara jer oko 150 nelegalnih uličnih prodavaca ne plaća zakup tezgi, izjavila je danas načelnica Odeljenja za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije Violeta Maksimović.

"Mada je deo inspektora na odmoru, mi ćemo od ponedeljka, 18. jula početi dinamičnu kontrolu uličnih prodavaca kojih na više frekventnih lokacija, pre svega u gradskom jezgru, retko kad ima manje od 150", kazala je Maksimović.Ona je agenciji Beta izjavila da svaki ulični prodavac za godinu dana ošteti gradsku kasu Smedereva za 147.000 dinara.

Najviše uličnih prodavaca robu izlaže na trotoaru kod Bolnice, Pošte, Banke, Pijace i uz samousluge Idea koji u poslednje vreme, posebno na početku Karađorđeve ulice, tolerišu i prosjake koji stoje ispred samog ulaza u te prodajne objekte.

Prema zvaničnim taksama Zelene pijace, svaki ulični prodavac mesečno zakine JKP Pijace za više od 12.000 dinara, što je iznos koji legalni prodavac mesečno da za zakup tezge na kojoj prodaje južno voće.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!