Home Info Neće više kiša da pada za vrat na Zelenoj pijaci

Neće više kiša da pada za vrat na Zelenoj pijaci

redakcija

Uz znatno manje pompe nego prilikom otvaranja nove Robne pijace na Carini, ali uz šampanjac i folklora jutros je otvorena centralna Zelena pijaca, koja je – kako se moglo čuti tom prilikom – tako uređena da odgovara potrebama potrošača i trgovaca.

Gradonačelnica Jasna Avramović je odmah na početku ceremonije otvaranja čestitala Smederevcima što su, posle 50, godina doživeli jednu lepšu pijacu i što im „više kiša neće padati za vrat“. Ona im se takođe zahvalila što su imali strpljenja.
– Hvala vam što ste imali strpljenja da 15 dana izdržite jer je renoviranje ove pijace trajalo samo 15 dana – poručila im je gradonačelnica.

Da sve protekne kako treba i da događaj dobije sasvim drugačiju, svečaniju, dimenziju pobrinuli su se i gosti iz Beograda. Pre svega, Stana Božović, državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, koja je odmah prodavcima i građanima prenela pozdrave premijera Aleksandra Vučića.

– Premijer Aleksandar Vučić kaže i vama i gradonačelnici da je Vlada i premijer sa vama i da je ovo tek početak za unapređenje boljeg ambijenta i boljeg života, kvaliteta i rada građana Smedereva. To je čovek koji nas je ujedinio da svi budemo zajedno u istoj funkciji, a to je za bolju budućnost i napredak i nas i naših potomaka – poručila je zakupcima tezgi na centralnoj Zelenoj pijaci državna sekretarka. Olakšice za poljoprivredne proizvođače nije spominjala.

Svojim prisustvom događaj otvranja Zelene pijace uveličao je i Dragan Glamočić, savetnik premijera. Savetnik premijera zna šta znači renoviranje pijace jer je i sam četiri godine držao tezgu na jednoj. U skladu sa svojim „pijačnim“ iskustvom, on je zakupce posavetovao:
– Veoma je važno za vas da uvek imate na vlasti nekoga ko je iz vladajuće partije. A mi smo ubeđeni da će Aleksandar premijer Vučić biti novi premijer. To mnogo znači za građane Smedereva – poručio je Glamočić.
Prodavci su ceremoniju otvaranja dočekali za tezgama koje su im dan ranije dodeljene na raspodeli. Gradonačelnica im je poručila da o novom rasporedu može da se razgovara i da su po tom pitanju u narednom periodu moguće promene, baš kao i o ceni tezge jer se još uvek ne zna koliko će koštati zakup iste na mesečnom nivou. 

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!