Home InfoHronika Nastavljeno sudjenje osumnjičenima u aferi „Indeks“

Nastavljeno sudjenje osumnjičenima u aferi „Indeks“

by redakcija

Sudjenje optuženima za korupciju na Pravnom fakultetu u Kragujevcu prekinuto je danas zbog toga što je pozlilo jednom od optuženih profesora koji je prevezen u Urgentni centar u Smederevu.
Sudjenje pred Višim sudom u Smederevu je prekinuto posle četiri i po sata pošto je pozlilo profesoru Radoju Brkoviću.
Pre toga danas su saslušani službenik Policijske uprave u Užicu Stanika Sindjelić i Biljana Vićentijević koja je, prema optužnici, posredstvom estradnog umetnika Radiše Uroševića došla u kontakt s profesorom Draganom Bataveljićem i bez polaganja dobila prelaznu ocenu iz predmeta Ustavno pravo.

Obe okrivljene su porekle krivicu. Naredno ročište zakazano je za 12 maj.

Preostalo je, od 86 optuženih, da se ispita još troje optuženih, medju kojima i Predrag Stojanović, koji je odložio pojavljivanje pred sudom zbog bolesti, kao i Mirko Katanić i Jasmina Petrović, koji se terete za podstrekavanje na zloupotrebu, odnosno krivično delo davanje mita.

U medjuvremenu je Veće ovog suda donelo rešenje da se sprovede jedinstveni postupak po optužnicama tužilaštava u Smederevu i Kragujevcu, budući da se pred Osnovnim sudom u Kragujevcu vodi postupak za istovrsna krivična dela za isti period.

U pitanju su krivična dela zloupotrebe službenog položaja protiv optuženih Emilije Stanković, Nenada Djurdjevića, Zorana Simića, Predraga Stojanovića i Steva Rubežića.

Glavni pretres je odložen za 12. maja, kada će se optuženi izjašnjavati o okolnostima koja se odnose na krivična dela zloupotrebe službenog položaja.

Viši sud u Smederevu preuzeo je krivični postupak po optužnicama Okružnog javnog tužilaštva iz avgusta 2007. i marta 2008. godine, nakon reogranizacije sudstva.

Optužene osobe, u takozvanoj aferi „Indeks“, terete se za davanje i primanje mita na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje isprava i zloupotrebu službenog položaja podstrekavanjem.

Izvor: SMEDIA

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!