Home InfoHronika Nastavljeno suđenje u aferi Indeks

Nastavljeno suđenje u aferi Indeks

redakcija

Na pretresu optuženima u aferi "Indeks" u Višem sudu u Smederevu danas je odlučeno da u svojstvu svedoka budu saslušane zaposleni u Policijskoj upravi u Smederevu.

Na pretresu optuženima u aferi "Indeks" u Višem sudu u Smederevu danas je odlučeno da u svojstvu svedoka budu saslušane zaposleni u Policijskoj upravi u Smederevu Vladanka Mitrović, Marina Filipović, Milena Ranković, Tamara Pejović i njihova koleginica, sada penzionerka Ljubinka Jovanović.

Takođe je odlučeno da se izvede dokaz saslušanjem svedoka policijskih službenika Policijske uprave Smederevo Dejana Anđelkovića i Zorana Blagojevića, što su predlozi dati i u optužnici.

Svedoci će se izjašnjavati o okolnostima pod kojima su preduzimane procesne radnje u pretkrivičnom postupku, a ponovljen je i nalog tužiocu da sudu dostavi prečišćene transkripte, što do sada nije urađeno.

Krivični postupak se vodi po optužnicama Okružnog, sada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu iz 2007. i 2008. godine i optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz 2010. godine protiv 87 optuženih za zloupotrebu službenog položaja i davanje i primanje mita.

Optužnica Okružnog, sada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu iz 2007. godine podneta je protiv 41 osobe, među kojima su 20 profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, dva profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i jednog profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Na današnjem pretresu je saslušana Gordana Obradović u svojstvu svedoka, dok se pozvani Draga i Boban Bulatović iz Kolašina nisu pojavili, a nastavak suđenja je zakazan za 1, 2, 3, 7. i 8. februar 2012. godine.

Oni nisu saslušani ni u istražnom postupku, a za današnji pretres nema dokaza da su uredno primili poziv, što je razlog da ne održimo nastavak ranije zakazan za 9. decembar, izjavila je vršilac dužnosti predsednika Višeg suda u Smederevu Slađana Bojković.

Prema rečima Bojkovićeve, u dosadašnjem toku suđenja, u značajnoj meri su iscrpljeni predlozi iz optužnice i najveći broj svedoka je ispitan.

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!