Home InfoHronika Naplaćivanje parkiga SMS porukama i u Smederevu

Naplaćivanje parkiga SMS porukama i u Smederevu

by redakcija

Od 1. marta u Smederevu će biti uvedena naplata parkiranja SMS porukama. Sada smo praktično u periodu obaveštavanja korisnika i privikavanja. Objavićemo na svim parkiralištima brojeve telefona na koje treba slati SMS poruke – rekao je pomoćnik direktora preduzeća "Komunalac" Saša Nešić.

On je dodao da je gradsko jezgro podeljeno na tri zone sa oko 1.000 parking mesta i da su u toku pregovori da u samom centru grada "Komunalac" dobije na korišćenje parking prostor. Tada bi se taj prostor za parkiranje povećao i opremio kućicom i rampom što bi sprečilo vozače da tu parkiraju automobile koje prodaju.

– Osavremenjavanje naplate parkinga omogućiće "Komunalcu" da radnici koji su do sada naplaćivali parkiranje ubuduće budu kontrolori i time, s istim broje radnika, udvostruči broj parkirališta – naveo je Nešić i dodao da će jedan sat parkiranja u prvoj zoni stajati 32, a u trećoj 19 dinara.

Prema njegovim rečima, za prvu zonu broj za SMS poruku je 8661, drugu 8662 i treću 8663 i, za istu zonu, broj 8664 služiće za kupovinu jednodnevne parking karte.

– Naš cilj nje prevashodno da se naplati parkiranje već da se podigne svesti kod učesnika i disciplinuju vozači – objasnio je Nešić.

Izvor: Glas javnosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!